Pentru ea, muzica este un mod de viață și nu se vede făcând altceva. A reușit după ani buni de muncă să rupă barierele internaționale din industria muzicală, iar în momentul de față este una dintre cele mai bune voci feminine pe segmentul trance. Este tânără, frumoasă, talentată și, așa cum îmi place mie să spun, e hunedoreanca noastră.

Adina Butar este dovada vie că visele se împlinesc. Este licențiată și masterandă a Facultății de Jurnalism din Timișoara, însă muzica a avut întotdeauna un loc aparte în sufletul ei. Ascensiunea de astăzi a cântăreței și compozitoarei Adina Butar, este rezultatul multor ani de studiu în acest domeniu. Secretul succesului ni-l dezvăluie chiar frumoasa noastră hunedoreancă, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru hunedoaralibera.ro.

Andreia Armășescu: La ce vârstă ai decis că vrei să devii cântăreață?

Adina Butar: Eram în clasa a 9-a când am început să scriu versuri și să fac primii pași pe drumul pe care mă aflu acum. Mi-am luat inima în dinți și am decis să îmi urmez visul. Tot atunci am început să înregistrez și primele piese într-un studio profesionist. Dar, ca orice copil, îmi doream de mică să cânt. Îmi amintesc și acum de concertele din sufragerie și din fața blocului, la microfonul meu special, peria de păr sau tubul de spray.

A A: Cât de greu ți-a fost să intri în lumea asta, având în vedere concurența acerbă?

A B: Dacă în urmă cu 10 ani mi-ar fi spus cineva că drumul pe care am pornit va fi lung și plin de obstacole, probabil că nu aveam atât de mult curaj, dar așa cum se spune, orice călătorie începe cu primul pas. În același timp, dacă atunci mi s-ar fi spus că peste 10 ani voi călători în toată lumea și voi lua parte la cele mai renumite și mari festivaluri de muzică electronică din lume alături de cei mai mari DJ internaționali, că vom merge în turnee împreună, vom colabora pe piese și vom fi cu toții prieteni, cu siguranță nu mi-ar fi venit să cred. Ceea ce mi se întampla acum e peste așteptările mele, sunt extrem de fericită și mulțumită de cum a evoluat cariera și viața mea în special în ultimii 2 ani de zile. Pentru mine totul a început când am semnat cu agenția de management din Miami: Schulz Muzic Group în urmă cu exact 2 ani.

adina si ms

A A: Care este cea mai importantă realizare pe plan muzical în România?

A B: Probabil momentul în care am semnat cu Media Pro Music, cele 2 piese lansate de ei au fost foarte difuzate în perioada respectivă pe toate canalele de radio și televiziune. Însă, trebuie să recunosc, am avut și am mult mai multe realizări în afara țării.

A A: Cum ai ajuns să fii mai cunoscută în Turcia decât în România?

A B: Wow, Turcia este și va ramane mereu în sufletul meu, am fost în turnee acolo în peste 20 de orașe. A început totul în momentul în care am fost cooptată să colaborez pe 2 piese: “I love Istanbul” și “Deep Inside”, cu unul dintre cei mai cunoscuți Dj de acolo, Emrah Is, și împreună cu el am susținut câteva zeci de concerte în Turcia.

emrah bun

A A: Vocea ta deosebită a reușit să-i atragă atenția celui mai important DJ din SUA, Markus Schulz. Cum ați ajuns să colaborați?

A B: Tocmai lansasem împreună cu Media Pro Music primul meu single, “Power of Goodbye”, piesă care prin noroc pur și simplu a ajuns să fie ascultată de  Markus Schulz. I-a plăcut foarte mult vocea și modul în care am interpretat piesa și m-a contactat pentru o colaborare. El lucra în perioada respectivă la albumul său, “Scream”. Mi-a trimis un instrumental și mi-a spus că așteaptă să vin cu o idee de linie melodică. I-am trimis un demo și a fost foarte încantat.  Piesa despre care vorbesc se numeste “Caught”, este melodia care m-a consacrat pe piața internațională.  E primul single extras de pe albumul lui Markus Schulz, “Scream”, lansat de Armada Music.

A A: Ai reușit să rupi barierele internaționale și ai ajuns peste ocean. Poți spune că aici ți-ai găsit cu adevărat locul, mă refer la segmentul de muzică trance, unde ai un succes extraordinar?

A B: Da, așa cum am spus, totul a început odată cu această colaborare cu Markus Schulz pe piesa Caught”. De curând însă am lansat cel de-al doilea single împreună, “Muse”, iar chiar în momentul de față mă aflu în Australia pentru Future Music Festival, unde cânt live piesele în cadrul show-lui susținut de Markus.

A A: Călătorești foarte mult, ai o mulțime de concerte și evenimente, atât în țară cât și în străinătate. De unde atâta energie pozitivă?

A B: Energia e egală cu entuziasmul. Pot spune că am o viață entuziasmantă, plină de noutăți și surprize plăcute. Ceea ce odată doar visam, astăzi trăiesc. Atunci când faci ceea ce iubești, ai și energie pentru că, ceea ce iubești te încarcă cu energie în general.

A A: Care sunt cele mai noi proiecte muzicale?

A B: Tocmai am lansat noua piesă “Muse”, cu Markus Schulz. Tot în perioada asta am mai lansat un single cu Sied Van Riel,  “8 decades”, iar între timp lucrez și la primul meu album. Una dintre piesele mele de suflet este “Crashed and Burned” împreună cu Venom One. Videoclipul piesei, o spun cu foarte multă bucurie, se difuzează pe rețelele MTV din USA.

adina si markus

A A: Știu că ai compus versuri pentru băieții de la Direcția 5. Mai există în momentul de față o colaborare cu ei?

A B: Da, ei sunt trupa mea de suflet, pentru ei scriu în limba română, iar atunci când scrii în limba natală, parcă ai o altă putere de exprimare și de a pune în cuvinte ceea ce se află în sufletul tău. Versurile celui mai nou single a lor, “Hello”, sunt scrise de mine, iar pe noul album urmează cel puțin 2 piese noi.

A A: Markus Schulz spunea într-un interviu despre tine că ești mult mai mult decât o cântăreață. Peste ani, când vei renunța la scenă, ce ți-ai dori să faci?

A B: Voi compune mereu, probabil voi și produce piese, mă voi ocupa de artiști tineri și talentați, și voi încerca să îi îndrum, așa cum și eu sunt îndrumată acum de cei mai mari și experimentați decât mine. Dar în opinia mea, asta se va întâmpla peste foarte mulți ani, pentru că de abia acum simt că mi-am luat zborul, și vreau să cred că aripile mele vor fi destul de rezistente.

A A: Știu că acum te afli în Australia cu un proiect muzical. Cu această ocazie ți-ai revăzut și prietena din copilărie, Celia. Ce loc au prietenii în sufletul tău?

A B: Da, chiar m-am bucurat  că am avut ocazia să petrecem împreună câteva zile în Australia, în Bisbane mai exact. Prietenii au un rol foarte important, niciodată nu voi uita de unde am plecat și, chiar dacă acum sunt mai mereu departe de casă, ei sunt cu mine în suflet. Încerc să țin legătura cum pot și să împărtășesc și cu ei momentele frumoase. Avem noroc cu internetul, deoarece  face comunicarea mult mai ușoară. Am niște prieteni minunați, care se bucură pentru reușitele mele, care m-au susținut mereu, cu același entuziasm și acum și atunci când mi-a fost greu.

celia bun

A A: Cât de des ți se face dor de casă?

A B: Mi se face dor destul de des, normal. Tocmai de aceea atunci când am câteva zile libere, iau avionu și “trag o fugă” chiar dacă și pentru 2 zile doar. Deva mă încarcă mereu pozitiv.

adinutza si deva

A A: Dacă tot vorbim de casă, spune-mi care este mâncarea ta preferată?

A B: Ai să râzi, dar mereu mi-e dor de ouăle umplute pe care le face mama, și de tocănițele de pui cu găluște.

A A: În final, aș vrea să ne povestești una dintre cele mai frumoase amintiri care te leagă de casă.

A B: Am atât de multe amintiri frumoase, încat mi-e greu să aleg doar una. Dar mi-e dor de weekendurile în care mergeam cu familia și toți copiii de pe scară la casa de vacanță de lângă Deva, sau momentele în care mergeam cu vecinii noștri la Carjiți la grătare, mi-e dor tare de momentele petrecute în familie cu prietenii din copilărie; de zilele de naștere, în care în fiecare an în 6 aprilie, primeam lalele de la bunici si părinți; de mirosul florilor de primavară și de prăjiturile făcute de bunica Jeni sau de chiftele făcute de bunica Maria.

4 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus