El a fost imobilizat și dus la Poliție

 

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Hunedoara. În urma activităților desfășurate în data de 11-12.07.2020, reprezentanții instituțiilor implicate în această acțiune au efectuat mai multe controale, printre care și la un complex turistic de pe malul lacului Cinciș (n. red. Complexul Diamond). Polițiștii s-au legitimat și au anunțat scopul acestui control, dar un bărbat din incinta acelui complex turistic, la cererea polițiștilor, a refuzat să se legitimeze și nici nu și-a declinat calitatea deținută în acea unitate, închizând poarta și obstrucționând accesul reprezentanților instituțiilor abilitate la acest control. Complexul turistic avea program de funcționare deschis. Persoana în cauză (n. red. Ovidiu Luca, zis Bozgoru, care a fost infectat cu noul coronavirus în luna aprilie) a fost imobilizată și condusă la sediul poliției, unde a fost sancționată contravențional cu amendă pentru refuzul legitimării, deranjarea liniștii si ordinii publice precum și impiedicarea organelor abilitate de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991.

 

Astfel de activități preventive vor fi desfășurate și în perioada imediat următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, piețe, terase și zone de agrement.

Sursa: IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus