Au fost validate plicurile a 17.503 alegători

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că s-a încheiat verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi de către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţii în acest sens.

Până la termenul limită – 21 noiembrie, ora 24,00 – au fost validate plicurile care conţin votul prin corespondenţă a 17.503 de alegători, arată un comunicat al AEP transmis vineri AGERPRES.

Alegătorii care au votat prin corespondenţă pot verifica online, pe site-ul www.votstrainatate.ro, dacă plicurile lor au ajuns la destinaţie.

Această funcţionalitate care a fost reactivată pe site-ul www.votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din România din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă sau misiune diplomatică.

AEP precizează că alegătorii ale căror plicuri au fost înregistrate la birourile competente au primit pe e-mail un mesaj de confirmare.

Alegătorii ale căror plicuri nu au ajuns în timp util pentru a fi validate au fost notificaţi pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot, mai arată sursa citată.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus