Toţi ştim că parcursul pe internet poate fi monitorizat, însă nu mulţi ştiu cum pot afla ce ştie Google despre ei.

Trecem peste banala căutare pe Google. Din momentul în care un utilizator şi-a făcut un cont pe Gmail, YouTube sau Google Drive, activitatea sa online este monitorizată. Dacă folosiţi browserul Google Chrome şi vă autentificaţi în el, gigantul IT va ştii fiecare click pe care îl daţi, ce pagini web vizitaţi, ce informaţii salvaţi şi vă poate face şi profilul. Aceste informaţii se folosesc în special pentru a stabili ce reclame vă vor fi afişate pe site-urile pe care le vizitaţi. Totuşi, nu trebuie să vă speriaţi. De-a lungul timpului, Google a perfecţionat acest sistem pentru a deveni sigur, iar ca utilizator puteţi chiar obţine beneficii de pe urma lui. Puteţi să regăsiţi un site de care aţi uitat, clipuri video accesate în trecut şi multe altele.

Aceste 5 site-uri arată informaţiile pe care Google le are despre fiecare user.

Google Security – Aflaţi detaliile de securitate aferente contului vostru Google.

Google Dashboard – Întreaga voastră activitate desfăşurată prin intermediul serviciilor Google este disponibilă aici.

Google Ads – Reclamele ce vă sunt afişate online de către Google sunt personalizate în funcţie de link-urile pe care le accesaţi.

Web & App Activity – Tot istoricul vostru online este disponibil aici.

Location History –  Google ştie cu precizie destul de mare pe unde vă desfăşuraţi activitate. Aici puteţi vedea istoricul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus