Primăria Municipiului Hunedoara va fi obligată să modifice Planul Urbanistic Zonal care cuprinde transformarea Bd. Corvin în centru pietonal.

Proiectul de transformare a Bd. Corvin în centru pietonal şi de modificare a arhitecturii urbane din cartierele adiacente va trebui modificat după ce Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara a primit sesizările locuitorilor din zonă.

Marţi, la sediul APM Hunedoara a avut loc şedinţa comisiei tehnice la care au fost invitaţi să participe atât reprezentanţii Primăriei Hunedoara, cât şi arhitectul care a conceput proiectul de amenajare a centrului pietonal. La întâlnire însă ar fi vrut să participe şi aproximativ 20 de hunedoreni, delegaţi de locuitorii din zonă săle reprezinte interesele. Cum şedinţa nu a avut un caracter public, iar participanţii sunt numiţi prin Ordin de către Prefect, conducerea APM Hunedoara le-a refuzat acestora accesul, dar a luat în considerare petiţiile semnate de sutele de locatari.

După ce au ascultat toate părţile implicate în acest caz, conducerea APM Hunedoara a luat decizia de a cere administraţiei hunedorene să modifice proiectul în favoarea interesului cetăţenilor. În caz contrar, conducerea APM a dat de înţeles că proiectul, în forma actuală, nu va primi avizul de mediu.

„Am luat notă de solicitările locuitorilor din zona respectivă. Acestea sunt îndreptăţite, întrucât aspectele care dau calitate vieţii – iar vegetaţia şi zona verde dau calitate vieţii -, contează foarte mult. Zonele verzi trebuie mărite ca suprafaţă, nu diminuate. În consecinţă, vom cere Primăriei Hunedoara să elaboreze un nou PUZ care să nu conţină artera de circulaţie care ar urma să fie amenajată în cartier. Dacă Primăria nu doreşte să promoveze PUZ-ul fără acea arteră, înseamnă că renunţă la proiect”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul APM Hunedoara.

Dezbaterile aprinse pe marginea proiectului centrului pietonal au fost provocate de societatea civilă din zonă: locatari, dar şi comercianţi, care se opun ideii, în primul rând pentru că amenajarea acestuia în forma propusă de primar afectează zonele de vegetaţie şi liniştea cartierelor adiacente.

Potrivit primarului, acest proiect ar urma să fie finanţat dintr-un împrumut contractat de municipalitate, suma necesară fiind aproximativ 2,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus