SCENE INCREDIBILE CU SENATOAREA PNL. Eleonora Carmen Hărău continuă să șocheze prin lăcomia cu care se agață de funcțiile care îi pot oferi vizibilitate în plan mediatic.

Joi și vineri, 14 și 15 decembrie, la sediul CECCAR din Deva, se vor desfășura alegeri în urma cărora va fi desemnat un nou președinte.

Pentru această funcție au fost depuse 5 candidaturi, însă numai una a fost acceptată. Astfel, potrivit procesului-verbal încheiat de către membrii comisiei de nominalizare a candidaților pentru funcția de președinte al Filialei CECCAR Hunedoara a fost validată doar candidatura Eleonorei Carmen Hărău, senator PNL, celelalte patru candidaturi fiind respinse fără nicio explicație.

Au fost respinse următoarele candidaturi: Caius Mihai Apostu, Vasile Alin Monea, Viorica Lugojan și Anca Cristina Vitez – toți experți contabili care profesează de peste 10 ani în domeniu. Au fost depuse contestații, însă rezultatul nu a fost deocamdată afișat. „Prin invalidarea celor patru candidaturi s-a îngrădit dreptul celor patru membri de a fi aleși, drept consfințit de Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CECCAR”, susțin ceilalți pretendenți la funcția de președinte.

Candidatura Eleonorei Carmen Hărău este aspru contestată din interiorul filialei pentru că senatorul PNL nu deține viză de lucru, deci nu poate ocupa această funcție. De altfel, din declarațiile sale de avere nu rezultă că ar fi exercitat această profesie în ultimii ani. Mai mult, în declarația de interese depusă la Senat, Carmen Hărău afirmă sub propria semnătură că este „membru CECCAR INACTIV”.

in_harau_eleonora_carmen_24_05_2017 (1)-1

În plus, la alegerile trecute, anumiți candidați au fost respinși pentru că dețineau funcții în partide politice – cum este cazul lui Alin Iovănesc. Or, este de notorietate că Eleonora Carmen Hărău este parlamentar, membru al Biroului Politic al PNL Hunedoara și președinte al Organizației Județene de Femei a PNL Hunedoara. În aceste condiții, susțin experții contabili contactați de noi, tocmai candidatura acesteia ar fi trebuit să fie respinsă.

Membrii CECCAR Hunedoara susțin că modul de organizare a alegerilor este lipsit total de transparență și supus posibilităților de fraudare, având în vedere că s-a renunțat la votarea în adunare generală, organizându-se un proces electoral în mai multe zile (14-15 decembrie), procedură care nu se mai regăsește în nicio altă organizație profesională.

Pentru ca alegerea noului președinte să fie validată, la procesul electoral trebuie să participe minimum 30% dintre membrii CECCAR, adică aproximativ 160 de persoane. În cazul în care, în cele două zile nu se atinge cvorumul necesar, alegerile pot fi prelungite cu până la patru zile. Culmea, potrivit unor surse din interiorul CECCAR, tocmai în 15 decembrie, la sediul Filialei a fost organizată ad-hoc, fără un buget alocat anterior, o acțiune în care vor fi împărțite copiilor membrilor cadouri de sărbători.

Pe lângă faptul că este parlamentar cu normă întreagă, politician cu funcții în partid, comunicator al PNL, cadru universitar, om de afaceri, proprietar de televiziune și publicație on-line, moderator tv (!?) și editorialist, Eleonora Carmen Hărău avea nevoie, se pare, și de funcția de președinte al CECCAR Hunedoara. Când are timp să le facă pe toate bine? Noaptea, în trenul de București?

„Schema” pusă la cale ar putea fi explicată prin zvonurile care spun că, de fapt, filiala va fi condusă de un vicepreședinte, în timp ce Carmen Hărău se va mulțumi cu titlul, dar și cu beneficiile funcției. La fel de plauzibilă este și ipoteza în care,  senatoarea PNL are nevoie de aceste funcții pur și simplu pentru a-și potoli setea nemăsurată de putere.

3 răspunsuri

  1. Senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, a decis să renunţe la candidatura pentru postul de preşedinte al CECCAR, filiala Hunedoara. “Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi”. Nu joci cinstit, domnu Marius.

  2. O institutie fara nici un rost si fara nici un sens,doar inghit niste bani pe care nu i justifica nimic

  3. Corect! Va “studia” NOAPTEA, CA HOATA, conform Curtii de Conturi si, de doua ori, Tribunalului Hunedoara ! Madam Tutun,madam Tutun / Fa si ceva foarte bun / Nu cersi si nu fura / Fotolii cu musama !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus