Reducerea birocrației și continuarea procesului de descentralizare sunt două dintre cele mai importante obiective pe care UDMR le va urmări în următorii ani, a afirmat președintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler, miercuri, la Deva, într-o conferință de presă.

„UDMR propune reducerea drastică a birocrației și continuarea curajoasă a descentralizării”, a declarat europarlamentarul, care a arătat că birocrația și lipsa descentralizării sunt factorii care în mod semnificativ blochează dezvoltarea și modernizarea din cel mai mic sat până în cele mai mari orașe.

„O bună guvernare înseamnă o birocrație minimală și eficientă. (…) Programul nostru pentru alegerile europene a fost întocmit după consultări serioase cu comunitatea noastră, cu asociațiile de noastre. Reducerea birocrației și descentralizarea sunt un fir roșu care străbate acest program. (…) Vrem să exercităm o dublă presiune, dinspre Bruxelles, respectiv din Parlamentul European, și dinspre comunitățile locale în vederea obținerii acestor obiective. Problema descentralizării merge mână în mână cu cea a debirocratizării. Valorile și obiectivele UDMR sunt aceleași de 30 de ani, iar descentralizarea este unul dintre aceste obiective”, a completat Winkler.

Deputatul european a arătat că birocația impusă de la București este sufocantă pentru autoritățile locale, pentru fermieri, pentru antreprenori, dar și pentru marile companii și a dus la slaba performanță a țării noastre în accesarea finanțărilor europene. ”Vom veni cu soluții concrete atât din partea comunităților noastre, cât și de la Bruxelles”, a subliniat Winkler. El a exemplificat cu faptul că, în contextul dezbaterilor și a adoptării la finalul acestui an a Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, în Parlamentul European se vor putea impune prevederi care să nu mai permită statelor membre să aplice condiționalități suplimentare față de cele cerute de Bruxelles în accesarea finanțărilor europene.

În aceeași conferință de presă, Iuliu Winkler, referindu-se la alegerile europene din 26 mai, a  afirmat că niciodată acestea nu au fost mai importante. „Alegerile din 26 mai sunt cele mai importante. Niciuna dintre alegerile de până acum nu au avut o miză mai însemnată decât cele de la sfârșitul lunii mai. Uniunea Europeană se află la o răscruce, iar diviziunile dintre est și vest, dintre nord și sud sunt mai mari ca oricând. Se află în conflict două viziuni, cea a unei Europe cu 2 viteze și cea a unei Europe a comunităților și regiunilor, și evident a statelor naționale, așa cum a fost ea proiectată de părinții fondatori. Noi ne dorim o Europă a comunităților și regiunilor, o Europă în care, de exemplu, Transilvania să fie un actor important ”, a mai spus deputatul european al UDMR.

2 răspunsuri

  1. “Valorile și obiectivele UDMR sunt aceleași de 30 de ani”…

    Alo UDMR! Stim foarte bine care sunt aceste valori! Le-ați susținut ieri prin votul pozitiv pentru modificarea codului penal alături de PSD. Fară votul UDMR aceste legi nu treceau.

    Ce tupeu aveți sa vorbiți despre Europa, când tocmai ieri ați votat împotriva valorile europene.

    UDMR este cea mai mare curva politică, trădează valorile europene, dezbină și face doar rău acestei țări. Acest partid, urât chiar și de cei pe care ar trebui să i reprezinte, trebuie să dispară.

  2. Visul UDMR este “continuarea procesului de descentralizare” cu scopul obtinerii autonomiei pentru regiunile populate de maghiari!!! Pentru asta se fac frate si cu dracu, se tavalesc prin patul oricarui partid politic, doar ca sa-si atinga scopul. Uita ca se asociaza cu mincinosii si accelereaza spre “Articolul 7” – felicitari si tot asa.
    Inca o palma data statului de drept si democratiei, oare la copii vostri va ganditi?? ii vreti emigrati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus