Consiliul local Deva a decis, astăzi, acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al municipiului Deva elevei Alexandra Flavia Marcu pentru remarcabila sa activitate. Propunerea a fost făcută de consilierul local PDL Mircea Birău.

Alexandra Marcu a reușit să escaladeze câteva dintre cele mai importante vârfuri montane din lume: Kilimanjaro (Tanzania), Pico de Orizaba (Mexic), Elbrus (Rusia) sau Damavand (Asia). La sfârșitul anului trecut, deveanca a urcat împreună cu tatăl său, muntele Giluwe din Papua Noua Guinee, cel mai înalt vulcan din Australia și Oceania. Tânăra alpinistă este autoarea unei cărți, „Alexandra și cei șapte vulcani – evoluție”, volum ce prezintă povestea expedițiilor montane. Vizibil emoționată, Alexandra a dorit să mulțumească autorităților locale pentru distincția acordată: „Pentru mine, acest titlu este o onoare. Realizez, din nou, cât de mult m-a ajutat orașul meu și voi duce întotdeauna însemnele Devei pe cele mai înalte culmi ale planetei”, a precizat Alexandra Marcu.

Tânăra deveancă, în vârstă de 16 ani, este recunoscută pentru curajul său de a aborda cele mai înalte vârfuri montane și pentru promovarea simbolurilor județului Hunedoara în lume. „Aș vrea să-i mulțumim, pentru că la fiecare ascensiune și cu fiecare performanță a dus cu ea o bucățică din orașul nostru și din țara noastră”, a spus consilierul local PDL Mircea Birău.

Alexandra Flavia Marcu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Decebal din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus