Președintele liberal al Consiliului Județean Hunedoara continuă războiul cu foștii aliați, început odată cu ieșirea PNL de la guvernare. Reacția PSD nu a întârziat foarte mult, iar Moloț este comparat pentru prima oară de liderul PSD Hunedoara cu un dictator.

Nistor: „Moloț se poartă ca un mistreț rănit. Nu ne vom da din calea lui!”

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni la Deva, liderul liberalilor hunedoreni, Mircea Moloț, a acuzat PSD că blochează alocarea a 24 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură din județ. Moloț susține că zece primari PSD au trimis Guvernului adrese în care se plâng că nu au fost consultați cu privire la prioritizarea proiectelor din județ. Astfel, susține Mircea Moloț, județul Hunedoara nu primește sumele alocate, procedura fiind blocată.

Social-democrații au răspuns astăzi acestei acuzații. Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor a prezentat în cadrul unei conferințe de presă Ordinul Vicepremierului Liviu Dragnea, semnat la data de 6.05.2014, prin care se aprobă de fapt alocarea sumei pentru proiectele din județ. „Prietenul meu, Moloț, se comportă ca un mistreț rănit. Nu ne vom da însă la o parte din calea lui, să-l lăsăm să treacă, ne vom înfrunta direct dacă e nevoie”, a declarat liderul PSD acuzându-l pe Moloț că minte. „Cu o nerușinare caracteristică, domnul Moloț spune că primarii PSD au blocat aceste sume. Dragă Mircea, citește Ordinul 632 al vicepremierului Dragnea”, a declarat liderul PSD Hunedoara. Nistor a admis că alocarea se face cu întârziere, dar acuză Consiliul Județean Hunedoara că nu și-a îndeplinit la timp îndatoririle pentru întocmirea cu întârziere a documentelor justificative.

Liberalii spun că USL a murit! PSD spune că Moloț e dictator

Războiul declarațiilor nu se oprește însă aici. Liberalii au prezentat presei decizia Biroului Electoral Județean care interzice PSD folosirea sloganurilor de genul „USL trăiește” sau „Continuăm USL” pe motiv că USL nu mai trăiește. Astfel, Mircea Moloț a declarat: „Le cer primarilor să își facă datoria și să îndepărteze aceste afișe!”

În replică, social-democrații i-au făcut lui Mircea Moloț un portret deloc de invidiat. „Să nu ne vorbească nouă pe acest ton dictatorial, o să ne facem datoria și o să acoperim sloganul respectiv. Dar acest ton să-l folosească cu oștirile lui”, a declarat Laurențiu Nistor.

Nistor îi arată pisica lui Moloț: „Nu falsificați documentele pentru a justifica banii dați asociațiilor fantomă!”

Liderii PSD nu îi trec cu vederea lui Mircea Moloț nici suspiciunile care planează asupra modului în care au fost alocate sumele pentru asociațiile de tineret. „Nu vom sta nepăsători la amenințările prietenului Moloț, vom trece la ceea ce înseamnă cu adevărat muncă în Consiliul Județean”, a amenințat Laurențiu Nistor care le-a sugerat celor din instituția condusă de Mircea Moloț să înceteze „producerea actelor false prin care se dorește justificarea sumelor alocate asociațiilor-fantomă”.

Laurențiu Nistor a aruncat BOMBA afirmând că „la Consiliul Județean sunt chemați oamenii să pună tot felul de ștampile, să face acte, să fie totul în regulă. Vor să fabrice acte care nu au fost în regulă la vremea lor”, a spus Laurențiu Nistor referindu-se la Asociațiile de tineret despre care Hunedoara Liberă.ro a dezvăluit că se află sub aripa protectoare a liberalilor hunedoreni.

SCANDALOS! Asociații-fantomă abonate la finanțările oferite de Consiliul Județean Hunedoara

Cinci asociații fantomă primesc finanțări consistente de la Consiliul Județean. În acest an, aproape un miliard de lei vechi vor ajunge în conturile unor asociații despre existența cărora nu a auzit nimeni până acum

Tot pe această temă, și democrat liberalii, prin vocea președintelui Dorin Gligor, au cerut clarificarea modului în care au fost alocate sumele deloc de neglijat pentru asociațiile înființate de apropiații liderilor PNL din județ.

În final, liderul PSD a declarat că, dacă liberalii vor continua să fabrice pliante de campanie care conțin acuzații la adresa social-democraților, el însuși își va cheltui salariul pe 5 luni pentru a tipări afișe și flyere care vor spune totul despre cum „această grupare” conduce județul.

Un răspuns

  1. Ba nene treaba e cam adevărată. Sunt firme care au fost scoase din licitatii organizate de primarii fie PSD fie PNL pentru ca nu au convenit conducerii de la judet. Adevarul e la mijloc si va explic. Finantarea pentru investitii vine de la guvern dar nu direct ci prin consiliul judetean. Decizia nescrisa din guvern este urmatoarea cat timp bani sunt controlati de Tetea nu se aproba finantari. Uni nu dau bani pentru ca nu pot controla modul in care se cheltuiesc, alti nu primesc pentru ca vor numa pentru ei. Repet exista legislatie in domeniu dar nu se aplica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus