Unele alimente pe care le considerăm banale pot fi extrem de dăunătoare, în special consumate în mod greșit.

Unul din alimentele care pot deveni fatale este cartoful, care conține otravă în tulpină și frunze. Acesta poate deveni extrem de toxic, dacă e lăsat să devină verde.

Colorarea cartofului în verde are loc din cauza unei concentrații mari de glicoalkaloida, o toxină extrem de puternică. Conform evz.ro, otrăvirea cu cartofi este extrem de rară, dar se poate întâmpla atunci când nu suntem atenți, sau nu gătim cartoful corespunzător.

În caz de otrăvire, toxina induce mai întâi o stare de slăbiciune și confuzie, urmată de comă și, în final, de deces. Românii sunt mari consumatori ai cartofului, așadar nutriționiștii ne avertizează să avem mare grijă atunci când consumăm leguma preferata. În Statele Unite de exemplu, cele mai multe decese cauzate de intoxicația cu cartofi au avut loc în urma consumului de cartofi verzi.

Pe lista alimentelor “periculoase” se mai înscriu și cireșele, piersicile sau prunele. Advertisment Caisele și piersicile conțin otravă în frunze și sâmburi, la fel ca prunele. Cireșele pot fi de asemenea dăunătoare. Atunci când sâmburii de cireșe sunt zdrobiți, mestecați, sau chiar ușor zgâriați, ei produc acid prusic. Deși decesele provocate de consumul de cireșe sunt rare, trebuie să avem grijă la sâmburi atunci când le consumăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus