Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara a găsit o metodă inedită pentru a ajunge la un pacient care se afla într-o zonă greu accesibilă. Pentru a nu rămâne împotmoliți în terenul accidentat, asistenta și ambulanțierul au fost nevoiți să schimbe mijlocul de deplasare cu o căruță trasă de o iapă pe nume Shakira.

Solicitarea a fost primită de Serviciul de Ambulanță sâmbătă, în data de 8 martie, iar echipajul medical compus dintr-o asistentă și un ambulanțier trebuia să ajungă în zona digului, în apropierea gropii de gunoi a Devei. Acolo, un tânăr de aproximativ 25 de ani a chemat Ambulanța pentru că avea dureri abdominale. Accesul spre locul în care se afla pacientul este extrem de dificil și, ca să nu riște să rămână împotmoliți în noroi, cei doi componenți ai echipajului au decis să continue drumul pe jos. Norocul lor a fost că, prin preajmă a trecut un localnic cu o căruță care s-a oferit imediat să ajute. „Situația surprinsă în imagine poate stârni zâmbete, poate fi amuzantă pentru unii, însă ne-ar fi fost foarte greu să parcurgem o distanță de peste un kilometru cu rucsacii în spate prin gropi și prin noroi, cu maidanezii care ne luaseră urma. În plus, pe jos am fi ajuns foarte târziu, iar pentru noi fiecare secundă este importantă”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Ramona Moise, asistenta medicală care a ajuns în cele din urmă la tânărul pacient.

„Munca la ambulanță nu este niciodată plictisitoare, suntem puși în diverse situații la fiecare caz în parte. Trebuie să ne adaptăm și să ne descurcam în orice împrejurări. Chiar am avut noroc cu căruțașul și cu iapa lui, Shakira”, a mai declarat Ramona Moise.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Valeria Filimon a declarat că echipajele medicale întâmpină dificultăți în astfel de situații în care accesul la pacient se face dificil. „Zona în care au fost solicitați colegii noștri este greu accesibilă, sunt gropi, sunt noroaie, dar cu toate acestea ei trebuie să ajungă la pacient”, a spus dr. Valeria Filimon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus