Autospecialele SMURD din judeţ achiziţionate de Consiliul Judeţean Hunedoara prin Asociaţia Salvital vor fi dotate cu dispozitive dinamice de transfer al aerului pentru scăderea consumului de combustibil. Filtrele vor fi donate de inventatorul devean Corneliu Birtok- Băneasă, medaliat cu aur pentru inovaţia sa revoluționară în domeniul industriei auto.

Instalarea filtrelor supraaspirante Inversate SDTA (Sistem Dinamic de Transfer al Aerului) va conduce la creşterea puterii motorului ambulanţelor SMURD şi la reducerea consumului de carburant. „Acest dispozitiv captează curenţii de aer şi hrăneşte filtrul de aer suplimentar. Îmbunătăţirea dinamicii motorului este foarte importantă în operaţiunile la care participă autospecialele SMURD”, a declarat Corneliu Birtok- Băneasă.

Dispozitivele sunt premiate şi recunoscute la Salonul Internaţional de Inventică din Geneva unde Corneliu Birtok-Băneasă a fost medaliat cu aur pentru inovaţia sa. Potrivit hunedoreanului, filtrele pot scădea consumul de carburanţi la camioane şi autobuze cu până la 7%.

Un răspuns

  1. Pingback: A MURIT după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus