Amenda aplicată - 45.000 de lei
O societate comercială a fost amendată astăzi de Poliţia Locală Hunedoara cu suma de 45.000 de lei pentru depozitare neconformă de deşeuri provenite din reamenajarea unei locuinţe.
Este vorba despre o firmă care se ocupa de renovarea unui apartament situat într-un bloc de pe strada Arenei. Resturile provenite din procesul de reamenajare a locuinţei  (moloz, uşi şi geamuri vechi, obiecte de mobilier etc.) au început să apară lângă intrarea în bloc, pe zona verde, cu câteva săptămâni în urmă. Deşi, în repetate rânduri, respectiva firmă a fost somată să urmeze procedurile legale pentru ridicarea lor, aceasta nu s-a conformat. Astăzi. Poliţia Locală Hunedoara a sancţionat societatea comercială în cauză cu o amendă în valoare de 45.000 de lei.
Pentru colectarea şi transportul deşeurilor generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a locuinţelor este necesară contactarea societăţii Salub Prest SRL la numărul de telefon 0757.888.988. Aceste deşeuri se ridică în baza unui contract, iar tarifele sunt următoarele:
– 76,71 RON (fără TVA)/metru cub, pentru persoane fizice;
– 93,74 RON (fără TVA)/metru cub, pentru persoane juridice.
Depozitarea deşeurilor voluminoase (obiecte de mobilier, obiecte sanitare – vase de toaletă, căzi de baie, cabine de duş, lavoare, rezervoare WC etc. – covoare, plăpumi, saltele, parbrize, oglinzi de mari dimensiuni) se poate face gratuit în cadrul acţiunilor organizate o dată la trei luni, sau, la cerere (dar contra – cost), în baza unui contract încheiat cu operatorul de salubritate Brai Cata (informaţii suplimentare puteţi obţine la numerele de telefon 0254.266.320 sau 0254.267.233).
Depozitarea de deşeuri voluminoase (în alte zile decât perioadele acţiunilor special organizate) precum şi depozitarea neconformă a deşeurilor provenite din reamenajarea locuinţelor a gunoiului menajer se sancţionează cu amendă (indiferent de ziua în care se petrece fapta). Valoarea amenzilor este cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 50.000 şi 70.000 de lei pentru persoanele juridice.
Sursa: Primăria municipiului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus