Șoferii care încalcă regulile în afara judeţului de domiciliu și amendați vor putea contesta amenda la judecătoria localităţii de domiciliu.

Șoferii români care încalcă regulile de circulaţie într-o localitate, alta decât cea în care îşi au domiciliul, respectiv  contestarea amenzilor sau a oricărei alte sancţiuni, cum ar fi suspendarea permisului, ar putea fi depusă la judecătoria localităţii de domiciliu, potrivit romaniatv.net.

Contestarea amenzii se poate face într-un interval de maxim 15 zile de la data la care aceasta a fost primită. “Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României”, se arată în document.

Măsurile propuse se regăsesc în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, act ce poate fi consultat integral pe site-ul oficial al Senatului României.

Proiectul a fost adoptat tacit la Senat, ceea ce înseamnă că senatorii nu au respectat termenul-limită pentru dezbatere și/sau adoptare. În consecință, se consideră că măsurile au fost adoptate automat.

Cu toate acestea, noile prevederi nu pot intra în vigore decât după ce Camera Deputaților le adoptă la rândul său. Ulterior, actul normativ trebuie semnat de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial. Astfel, în momentul de față, legea aceasta nu se aplică.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus