Galeria de Artă „Forma” din Deva va găzdui marţi, 18 martie, vernisajul unei expoziţii inedite de pictură, semnată de artista Angela Tomaselli, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Toţi iubitorii de pictură sunt invitaţi marţi, 18 martie, la Galeria de Artă din Deva pentru a lua parte la un eveniment special. Angela Tomaselli, o artistă care de-a lungul anilor s-a făcut remarcată, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, vine săptămâna viitoare la Deva pentru a-şi expune pe simezele galeriei impresionantele creaţii în arta picturii. Expoziţia „Amintiri suprapuse” va fi prezentată de criticul de artă Pavel Şuşară şi va putea fi admirată de publicul larg începând cu ora 17.00.

Angela Tomaselli s-a născut în data de 5 noiembrie 1943, în judeţul Vâlcea. Fiind pasionată de pictură încă de la o vârstă fragedă, a urmat studiile la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. Până în anul 1970 a fost muzeograf la Muzeul de artă modernă şi contemporană din Galaţi, iar acum este acum membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. De-a lungul timpului, artista Angela Tomaselli a avut numeroase expoziţii în ţară şi străinătate şi a fost răsplătită cu premii pentru activitatea sa. „Angela Tomaselli ne propune delicate mistere, a căror profunzime stă tocmai în nedezlegare. La urma urmei, ea nu invocă realitatea imediată, ci realitatea interioară a omului, propria noastră realitate, propria ei realitate”, spune Cornel Radu Constantinescu, critic în arte plastice, despre artista Angela Tomaselli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus