Reprezentanți din 18 state participă alături de jandarmii români la un amplu exercițiu de stat major cu forțe în teren.

În contextul deținerii, în anul 2015, de România, prin Jandarmeria Română, a președinției CIMIN a EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană), instituția organizează un amplu exercițiu internațional de stat major cu forțe în teren – RoGendIntEx 2015. Exercițiul internațional se desfășoară în perioada 07-11 septembrie la Centrul dePerfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri din județul Dâmbovița și se află la la cea de-a cincea ediție. Noutatea acestei ediții constă în folosirea pentru prima dată a forțelor din teren, precum și desfășurarea de forțe pe teritoriul a patru  județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita).

Ediția din acest an reunește participarea a 21 de state și organizații, inclusiv România, iar în premieră, din echipa de evaluatori internaționali fac parte trei experți în domeniul misiunilor internaționale, din cadrul Uniunii Europene. Alături de jandarmii români, din statul de organizare al exercițiului fac parte 23 de ofițeri din cadrul forțelor de Jandarmerie și Poliție din 18 state, cu care Jandarmeria Română are relații de cooperare, iar comandantul exercițiului din acest an este un ofițer specialist din cadrul EUROGENDFOR. 

La acest exercițiu vor participa aproximativ 250 de jandarmi români care vor simula o intervenție pentru restabilirea ordinii publice în mediul urban, precum și executarea unor tactici, tehnici și procedee specifice misiunilor Jandarmeriei Române. 

Comunicat IJJ Hunedoara

Un răspuns

  1. Pai amu e momentul sa puna iar tricolorul pe primaria din Sf. Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus