Hunedoara Liberă.ro vă prezintă HARTA VOTULUI ÎN JUDEŢ din turul 2 al alegerilor prezidenţiale şi diferenţele faţă de primul tur.

Potrivite rezultatelor finale, judeţul Hunedoara a fost câştigat de candidatul PSD, Victor Ponta, cu 50,29% din totalul voturilor valabil exprimate. Klaus Iohannis, câştigător al scrutinului la nivel naţional, a obţinut mai puţine voturi în judeţul Hunedoara decât contracandidatul său cumulând 49,71%.

Cel mai mare scor obţinut în judeţ s-a înregistrat în comuna ROMOS şi a fost obţinut de Klaus Iohannis: 74,86%. Victor Ponta a obşinut cel mai bun procentaj în comuna Lelese: 72,26%. Este de remarcat că cele mai bune procente obţinute de Klaus Iohannis în judeţ s-au întregistrat în 4 comune dintre care trei sunt conduse de primari PDL: Romos (74,86%), Bătrâna (74,51%) şi Orăştioara de Sus (70,46%). La Râu de Mori (PNL), Klaus Iohannis a obţinut 70,81%.

Din cele 69 de localităţi, Klaus Iohannis a obţinut victoria în 47, iar Victor Ponta în 22.

harta 1

Localităţi conduse de primari ACL în care a câştigat Victor Ponta: Blăjeni (PDL), Buceş (PNL), Bunila (PDL) şi Densuş (PNL).

Localităţi conduse de primari PSD/UNPR în care a câştigat Klaus Iohannis: Orăştie (PSD), Geoagiu (UNPR), Simeria (PSD), Boşorod (PSD), Dobra (PSD), Rapolt (PSD), Tomeşti (PSD) şi Veţel (PSD)

Diferenţe faţă de primul tur

Localităţi în care Klaus Iohannis a pierdut în turul 1, dar a câştigat în turul 2: Hunedoara, Geoagiu, Haţeg, Simeria, Baia de Criş, Boşorod, Brănişca, Bretea Română, Certeju de Sus, Criscior, Dobra, G. Berthelot, Hărău, Lăpugiu de Jos, Rapoltu Mare, Teliucu Inferior, Tomeşti, Vaţa de Jos, Veţel şi Zam.

Localităţi în care Victor Ponta a pierdut în turul 1, dar a câştigat în turul 2: 0.

foto harta 2 ok

3 răspunsuri

  1. sandapurcaru@yahoo.com' SANDA PURCARU spune:

    DUPA CUM ARATA HARTA,AR FI TREBUIT CA JUDETUL SA FIE ALBASTRU SI NU ROSU!!!SAU N-AM INTELES EU BINE???

  2. DUPA CUM ARATA HARTA , AR FI BINE ,PENTRU CA TOTI LOCUITORII SA SE SIMTA BINE,VALEA JIULUI SA FIE RELOCATA JUDETULUI GORJ CU CARE ARE FOARTE MULTE IN COMUN , MULTE AFINITATI SI MULTI LOCUITORI CU ORIGINI IN SUD SI ACEIAS CARBUNI IN SUBSOL CRED CA LEGAREA DE JUD HD ESTE ARTIFICIALA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus