Acestea sunt principalele argumente pe care autorităţile locale din Deva şi Hunedoara le-au prezentat marţi în fața delegaţiei de investitori din China, Taiwan, Franţa şi Italia care au vizitat cele două oraşe.

Reprezentanţii a 27 de companii care sunt interesate să-şi mute capacităţile de producţie în România şi să beneficieze de oportunităţile locale, inclusiv fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor, s-au întâlnit cu primarii din Deva şi Hunedoara şi cu vicepreședintele Consiliului Județean, liberalul Dorin Gligor, gazdele prezentându-le potenţialul unei zone ce numără aproape 150.000 de oameni. 

Potrivit autorităţilor, rata reală a şomajului în zona Hunedoara-Deva este de 9%, cu mai mult de 2% faţă de datele oficiale.

Ambele oraşe au întocmite strategii de dezvoltare economico-socială până în anul 2020, ceea ce va permite predictibilitate în dezvoltarea afacerilor. În plus, susţin autorităţile, preţul terenului de închiriat poate scădea până la un euro pe metru pătrat pe an, iar preţul de cumpărare se poate negocia, în medie, la 10 euro pe metru pătrat. 

O altă facilitate prezentată se referă la scutirea totală de impozite pe clădiri şi terenuri în cazul unor investiţii de cel puţin 5 milioane de euro.

“Primăria Deva oferă scutirea de la impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea afacerii, de numărul de angajaţi. Eu sper că facilităţile, potenţialul de dezvoltare a regiunii, legăturile cu principalele aeroporturi de la Timişoara şi Cluj-Napoca, vor influenţa decizia şi oamenii de afaceri vor veni să investească aici”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Consiliul Judeţean Hunedoara va sprijini eforturile autorităţilor publice locale, în condiţiile în care este nevoie de crearea unor noi locuri de muncă pentru dezvoltarea judeţului.

“Vom asigura facilităţi în limita legii. Avem nevoie de locuri de muncă pentru a genera ulterior resurse financiare şi dezvoltarea judeţului. Vom da dovadă de seriozitate, profesionalism şi responsabilitate. Pentru că acolo unde administraţia nu dă dovadă de aceste principii, investitorii pleacă şi am păţit-o de mai multe ori până acum”, a afirmat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor. 

Reprezentanţii companiilor prezenţi la Deva au vizitat joi mai multe locuri din judeţul Hunedoara, inclusiv o fabrică de biciclete deţinută de un investitor chinez.

AGERPRES 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus