Rudele şi prietenii primarilor înscrişi în Grupurile de Acţiune Locală au reuşit să ia caimacul fondurilor europene alocate pentru proiectele de dezvoltare.

Primarii înscrişi în Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sargeţia au dat dovadă de-a lungul ultimilor ani de un deosebit spirit de iniţiativă şi au avut grijă ca familiile şi prietenii lor să acceseze fondurile europene destinate dezvoltării comunităţilor locale.

De la tractoare și utilaje agricole la amenajări de pensiuni și zone de agrement, apropiaţii primarilor au achiziţionat bunuri şi servicii graţie comitetelor de aprobare a proiectelor care au văzut în aceştia adevăraţi vizionari ai zonelor rurale din judeţ.

Primarul, membru în Consiliul Director

În data de 5 noiembrie 2013, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a GAL Sargeţia, membrii au votat un nou Consiliu Director din care fac parte 10 primari. Printre aceştia se află şi primarul comunei Beriu, Emil Bîc, care a obţinut cel mai mare număr de voturi (72).

Deşi potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Grupului şi OG 26/2000, primarii nu au voie să facă parte din Consiliul Director, aceştia s-au instalat la cârma asociaţiei care avea să gestioneze mai departe sutele de mii de euro alocate de Uniunea Europeană.

Primarul comunei Beriu, Emil Bîc, a fost instalat pe funcţia de preşedinte al Comisiei de Contestaţii privind proiectele selectate pentru a fi finanţate. În acelaşi timp, soţia acestuia, Bîc Silvia Maria, a depus o cerere de finanţare pentru achiziţia unui tractor, a unei freze pentru păşuni, a unui atomizor şi a unei remorci pentru servicii mecanizate. Valoarea totală a proiectului care a fost contractat pe data de 10.04.2014 este de aproape 25.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Fonduri europene obţinute cu binecuvântarea tatălui

Un tractor pentru soţie. “Trebuie să ai habar şi bani”

Edilul nu vede nicio problemă de moralitate sau conflict de interese în faptul că soţia sa a obţinut o finanţare pentru “întreprindere individuală” tocmai de la asociaţia din conducerea căreia el însuşi face parte.

“Nu are treabă una cu alta, şi alţi primari au fost în această situaţie. Nu mai sunt în Consiliul Director. Nu au fost alţi oameni care să depună proiecte. Ştiţi cum e, fondurile europene se atrag de cine are habar şi are bani, sunt reguli pe care nu le poate respecta oricine. Când o să vină tractorul, soţia mea va angaja un om”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro primarul Emil Bîc.

Întrebat dacă are, ca reprezentant al comunei Beriu, mandat din partea Consiliului Local pentru fiecare decizie luată, primarul a declarat că nu e nevoie.

“Nu e nevoie neapărat. Dacă am fost odată mandatat, mi se pare o aiureală să facem şedinţe de CL pentru alte mandate, pentru fiecare AGA”, a declarat Emil Bîc.

VA URMA

foto: Mesagerul Hunedorean

 

10 răspunsuri

 1. De ce nu prezentati toti primarii ,rudele si apropiatii lor, care au beneficiat de aceste fonduri ,

 2. Dl Bac Emil este chiar un om gospodar de toata cinstea si increderea. A obtinut pentru comuna toate proiectele posibile cu finantare europeana si de cand este primar se vede mana omului gospodar, nu cred ca daca mai avem oameni care fac treaba buna pentru comunitatile lor trebuie sa cautam pana la ultima firimitura poate reusim sa-i decredibilizam si pe acestia.

 3. Chiar de toata isprava!! Inclusiv hectarele de afine sunt facute cu buna-credinta? tot pe GAL or fi facute ???
  Culmea, nu au fost alţi oameni care să depună proiecte… nu ii ia DNA-ul??

  • Bogdan Hăulică spune:

   GAL Sargeţia a finanţat prin contractul încheiat la data de 03.12.2013 înfiinţarea unei plantaţii de afin în comuna Beriu (39.930 EUR) pe numele beneficiarului Cocrean Claudiu Ioan PFA.

 4. Proiectele sunt dinainte de a fi acest individ fals si prefacut la primarie .
  Finantari pentru comuna , canalizarea , in 12 ani de mandate ; cine lucreaza ?…firma … cui?..
  Comuna mai jegoasa in judet nu exista .
  Hotia cu GAL , FACUTA PENTRU UN GRUP , CETATENII NU au fost informati .
  Utilajele primariei folosite de forma in comuna , pentru justificare carburanti , in rest pentru ei si apropiati .
  A angajat o hoarda de incompetenti , in primarie , cu mici exceptii .

 5. sunt lucruri adevarate si nu sunt toate …

 6. baladaBERIUL E O COMUNA DEOSEBITA, ARE MULTI GOSPODARI FARA SANSA DE A O DEMONSTRA … AFINELE NU SUNT VINOVATE , SUNT ,DOAR , FOARTE MULT . ..MODIFICATE ………genetic….

  • ade_mik88@yahoo.com' Un om oarecare spune:

   Beriu la chiar e o comuna deosebita. Dar din păcate exista frustrați și oameni fără perspectie asa ca tine (cel care comentezi). Asa reacționează omul de nimic. Arunca în oameni competenți. Lasa vorba și pune mana la munca.

   • AS PUTEA FI O DOAMNA SI TU UN …BARBAT ….AMARAT,DAR TREBUIESA STIICA MUNCESC MAI MULT DECAT CEI DIN PRIMARIE SI AM TOT CE’MI DORESC …MULTAM, DOAMNE … AM PRIETENI IN MUUULTE TARI DIN MAREA LUME

    • DAR …. N’AS VREA , NICIODATA ,SA LUCREZ INTR’O TARA STRAINA …AS VREA SA AM CONDUCATORI PATRIOTI ,CARE SA SE INTREACA IN A FACE CEVA PT COMUNITATEA IN CARE TRAIESC…AM VOTAT , INTOTDEAUNA, IN DUMINICA … O R B U L U I , DUPA UN LUNG SIR DE POMENI ELECTORALE,,.FARA SA NE DORIM O SCHIMBARE, ORASTIOARA DE SUS , ROMOS….NE’AU INTRECUT DEMULT ….SPUNE’MI TUUU DE CE??????????????????PTCA EXISTATI VOI SI …VOTATI …ESTI CURAT , IN FATA LUI DUMNEZEU??????????? ORICUM VEDE T O T

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus