Ei vor să atragă atenția guvernanților asupra dezastrului de la Mintia

„Astăzi este a 15-a zi de la oprirea din lipsa cărbune a termocentralei. Nici un oficial al guvernului nu a preluat problema centralei și a apei calde în Deva. La ora 15.15, vom merge maximum 10 persoane în fața Prefecturii pentru a continua sa atragem atenția asupra dezastrului de la Mintia”, a declarat Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea. Angajații vor poposi în fața sediului doar câteva minute și vor purta mesaje scrise.

 

Termocentrala Mintia a fost oprită pe data de 6 septembrie, deoarece nu mai avea cărbune în depozite, după care luni, 7 septembrie, angajaţii unităţii au declanşat un conflict spontan.

Salariaţii termocentralei Mintia au solicitat plata unor drepturi băneşti neachitate de şase luni, între care se numără tichetele de masă, deconturile de navetă şi ajutoarele de căldură. Valoarea cumulată a acestora este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei pentru un angajat.

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvenţă.

Foto: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus