Pe strada Viorele din Hunedoara, resturile vegetale au fost aruncate într-un canal, în loc să fie transportate şi depozitate corespunzător.

Societatea comecială Proserv SA Hunedoara, controlată de familia deputatului PNL Carmen Eleonora Hărău, încasează anual de la bugetul local peste 1 milion de euro pentru serviciului public de salubrizare pe care îl are în concesiune. Cu toate acestea, serviciile prestate de Proserv lasă de dorit.

Lucrări de mântuială

Spre exemplu, angajaţii societăţii Proserv au trecut recent prin zona străzii Viorele pentru a tunde gardul viu şi pentru a cosi iarba care sufoca spaţiile vegetale. Oamenii şi-au făcut treaba pe jumătate în sensul că, după ce au adunat resturile vegetale, în loc să le transporte (serviciu pentru care Proserv încasează peste 100 lei/ora de funcţionare), le-au îndesat într-un canal fără capac.

Curioşii pot vedea şi astăzi cum arată canalul plin de gard viu proaspăt tuns, dar şi resturile vegetale uscate – semn că procedura nu e nouă.

IMG_9961

Contractul de concesionare a serviciului public de salubrizare încheiat în 27.02.2006 cuprinde măturatul, spălatul căilor publice, întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în stare optimă a acestora pe timp de polei sau îngheț.

Tarifele practicate de SC Proserv SA Hunedoara au fost majorate la începutul anului 2014 şi pot fi consultate AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus