Programul ”Garanția pentru tineret”, care beneficiază, începând din acest an, de o finanțare europeană de 343 milioane de euro, restul până la 470 milioane euro fiind asigurat de statul român, a fost lansat, miercuri, de Ministerul Muncii.

„Programul Garanția pentru tineret este unul istoric, cel mai amplu și coerent program pentru tineri din ultimii 25 de ani. Grație acestui demers, 441.000 de tineri cu vârste între 16 și 24 de ani vor fi sprijiniți pentru găsirea unui loc de muncă”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Programul este structurat pe trei trepte: finanțarea uceniciei și a stagiilor pentru viitorii angajați, finanțarea prin prime de mobilitate și subvenții acordate angajatorilor.

De asemenea, vor exista și fonduri de dezvoltare pentru start-up-uri, prin pachete integrate în valoare de până la 30.000 de euro de persoană, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Informaţii cu privire la integrarea pe piaţa muncii a tinerilor prin susţinerea unei idei de afacere vor fi publicate pe site-ul proiectului “Garanția pentru Tineret”.

Angajatorii care angajează tineri vor primi o subvenție de 200 de euro și 500 de lei pe lună, pentru fiecare salariat, pe o perioadă de un an.

Angajatorii au obligația să păstreze locul de muncă cel puțin 18 luni. După trecerea celor 18 luni, angajatorii care mențin locul de muncă vor fi scutiți de plata contribuției la ajutorul de șomaj pentru o perioadă de 24 de luni.

Potrivit ministrului, pentru cursurile de ucenicie angajatorii vor primi 250 de euro și 300 de lei pe lună pentru o perioadă cuprinsă între unu și trei ani, iar pentru stagiile speciale 300 de euro și 750 de lei pe lună.

Sursa: realitatea.net

foto: argumentpress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus