Tribunalul Bistrița Năsăud a pronunțat sentința în dosarul HIDRA.

Cei 46 de inculpați din dosar au primit condamnări la închisoare de până la 14 ani!

Potrivit deciziei instanței, Andrei Gheorghe Raita, unul dintre liderii grupărilor de hoţi de fier vechi a primit o condamnare la 14 ani de închisoare, pentru constituirea de grup infracţional organizat, tentativă de omor, tâlhărie, deţinere de droguri de mare risc, ultraj și furt calificat.

Florin Dumitraş, un alt lider al grupării de hoți, a fost condamnat la  6 ani de închisoare pentru constituirea de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la furt calificat, instigare la deţinerea de droguri, delapidare și spălare de bani.

Gheorghe Ioniţă a pfost condamnat la 5 ani de închisoare pentru consituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

LISTA CONDAMNĂRILOR POATE FI CONSULTATĂ AICI

Sentința poate fi atacată cu apel. 

Dosarul mafiei fierului din Hunedoara, cunoscut şi sub denumirea de „Hidra”, a fost demarat în 2006 și a fost instrumentat de procurorii DIICOT Hunedoara și polițiștii de la BCCO Alba Iulia coordonați de comisarul Traian Berbeceanu.

La data de 13 iulie 2006, peste 300 de politiști au demarat operațiunea de destructurare a a două grupări infracționale care acționau în municipiul Hunedoara, conduse de Gheorghe Ioniță (zis „Ghiță Francezul”) și Andrei Raita (zis „Endre”). Potrivit anchetatorilor, cele două bande erau organizate sub forma unor firme de pază și protecție, fără a fi autorizate în acest sens. Politiștii au ajuns la concluzia că, la sustragerea fierului vechi și a materialelor neferoase, au fost implicați agenții care „asigurau paza”, care au aderat la una dintre grupări, facilitând comiterea de furturi și chiar participând la săvârșirea acestor infracțiuni.

Prejudiciul estimativ creat prin aceste infracțiuni, calculat la nivelul anilor 2005-2006, este de aproximativ 96 miliarde de lei vechi – prin delapidare, 15 miliarde de lei vechi – prin evaziune fiscal și 14 miliarde de lei vechi – prin spălare de bani.

 

Un răspuns

  1. Pacat ca uni sunt oameni rai ..nu e de judecat fiecare cum isi asterne asa doarme nu trebuie sa judecam ..are cine sa se ocupe de ei …..lasati justitia sa se ocupe nu va bucurati de necazul unora ca ei …..fiecare isi ispaseste pedeapsa dupa fapta si rasplata ….fiti oameni i si analizati …..inainte de ascoate acuzuri jignitoare la persoanele …care sunt in prag de disperare ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus