După peste cinci ani de proces, capii grupării au primit închisoare cu executare, instanța aplicându-le inculpaților legea penală cea mai favorabilă. Sentința nu este definitivă, astfel că membrii grupării mai au o cale de atac.

Tribunalul Hunedoara a pronunțat sentința în dosarul de șantaj care vizează o rețea din județ din care ar fi făcut parte și Alin Simota.

Potrivit Gazeta de Dimineață, fostul vicepreședinte PNL Hunedoara și patron al clubului Jiul Petroșani, Alin Simota, a fost condamnat la  6 ani și 8 luni de închisoare.

 

Cristian Litera, fostul bodyguard al lui Alin Simota a primit o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare.

Mirela Pintican, fosta soție a lui Cristian Litera și Alin Simota, a scăpat de acuzațiile de aderare la un grup infracțional, complicitate la șantaj și complicitate la trafic de persoane. Instanța a condamnat-o însă la 6 luni de închisoare pentru complicitate. Pedeapsa e suspendată pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Cătălin Penciuc a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Cornelius Toma nu a fost condamnat.

Gheorghe Bota și Mihăiță Varodi, alți membri ai grupării, au primit un an de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani.

Mihai Eminovici Ciobanu a primit un an și 20 luni de închisoare. Pedeapsa este supusă suspendării executării pe un termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni.

Nici Florin Micluța nu va face închisoare. Pedeapsa pronunțată în cazul lui este de doi ani de închisoare, cu suspendare pe 4 ani.

Avram Zorin, la data întocmirii rechizitoriului polițist în cadrul IPJ Hunedoara, a primit o pedeapsă de un an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani și 3 luni.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006-2012, cei 14 inculpaţi din dosar au constituit un grup infracţional organizat. Acesta era specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Reţeaua acţiona în principal în judeţul Hunedoara, unii dintre membrii acesteia fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului. Prejudiciul era estimat la 800 mii euro.

3 răspunsuri

  1. Asa Lyterosule, la puscarie cu tine. Excroc si sifon ce esti.

  2. “Mirela Pintican, fosta soție a lui Cristian Litera și Alin Simota,” Adica era sotia amandurora? :)))

  3. La puscarie cu praduitorul si teparul de Lyterosu. Un bulangiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus