Autoritățile au verificat chioșcurile din incinta școlilor din Capitală. Nu puține au fost problemele descoperite. 

Comisarii din cadrul CRPC București-Ilfov au controlat 32 societăți comerciale în vederea verificării modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor din București.

Ca urmare a deficientelor constatate s-au aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și 3 avertismente.

Sute de kg de produse, confiscate

 

Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kg produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5.587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahăr ridicat, în valoare de 5.016 lei.

“Verificările au pornit de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la un stil de viață sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, si totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă”, a precizat Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus