Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Simion Molnar

Vestea morţii profesorului, istoricului şi omului politic Simion Molnar a îndurerat întreaga suflare.După o lungă şi grea suferinţă, Simion Molnar ne-a părăsit discret, poate puţin trist că nu a apucat să ne împărtăşească toate proiectele sale, rezultatele muncii sale de cercetare a istoriei noastre locale şi naţionale.

A fost profesor de istorie la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva și apoi director al acestei instituţii de învăţământ, inspector şcolar general adjunct, director adjunct al CNS „Cetate” Deva şi, în ultimii ani, şef al Biroului Administrare Unităţi de Învăţământ în cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Maria Vulcu, #COLECTIV

Prietenii și cunoscuții Mariei Vulcu, o tânără din Deva, au fost șocați de vestea morții ei și nu le-a venit să creadă că aceasta se numără printre victimele ale cumplitului incendiu din clubul Coletiv. Cei care au cunoscut-o pe Maria, colegi de liceu sau de facultate, spun despre ea că era o fată veselă, mereu cu zâmbetul pe buze, care avea multe planuri de viitor, vise ce i-au fost spulberate mult prea devreme.

Maria Vulcu a fost elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță” din Deva. În 2010, tânăra deveancă a absolvit cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, unde a urmat și un master în același domeniu. În februarie 2013, ea și-a deschis un cabinet individual de arhitectură în centrul Devei, iar ulterior, s-a mutat în Capitală.

Maria a mers în ultima seară a lunii octombrie împreună cu câțiva prieteni la concertul trupei „Goodbye to Gravity” și nu a reușit să scape din infernul care a cuprins clubul la scurt timp după începerea show-ului de artificii.

Mircea Bâtcă

Tot în acest an ne-a parasit şi artistul plastic Mircea Bâtcă. În anul 2005, i s-a conferit titlul de “Cetățean de Onoare” al municipiului Deva pentru contribuţia adusă culturii locale şi naţionale şi importanta implicare în viaţa artistică a municipiului în cele patru decenii de activitate.
Mircea Bâtcă a avut o mulţime de expoziţii personale, a participat la numeroase expoziţii de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, dar şi la saloane naţionale şi internaţionale de grafică umoristică. De-a lungul timpului, artistul a fost membru fondator şi redactor al mai multor publicaţii locale şi naţionale.

Mihai Câmpeanu şi soţia sa, Lavinia

Pilotul Mihai Câmpeanu şi-a pierdut viaţa la mijlocul lunii noiembrie într-un tragic accident rutier, pe DN 76, în dreptul localității Fornădia. Potrivit informațiilor furnizate de anchetatori, într-o curbă ușoară, tânărul Mihai Câmpeanu, în vârstă de numai 28 de ani, a pierdut controlul autovehicului pe care îl conducea și a intrat pe contrasens unde s-a izbit frontal de un autotractor condus de un bărbat de 44 de ani.

Mihai Câmpeanu a murit pe loc. Soția acestuia, o tânără de numai 25 de ani a suferit leziuni grave şi a luptat pentru viaţă câteva săptămâni. În luna decembrie, Lavinia a murit, lăsând în urmă o fetiţă de nici 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus