Este vorba despre clădiri unde au avut sau urmează să aibe loc lucrări necesare îndeplinirii condițiilor de autorizare sau la care documentațiile sunt în curs de finalizare.

În 8 școli din județul Hunedoara cursurile vor începe fără ca unitățile de învățământ să aibe autorizația de securitate la incendiu.

Unitățile de învățământ sunt: Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Deva (documentația de autorizare a fost depusă la ISU); Liceul Teoretic “Teglas Gabor” Deva (documentația de autorizare se va depune în 12.09.2017); Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” Hunedoara (urmează executarea lucrărilor necesare avizării); Școala Gimnazială “Avram Stanca” Petroșani (documentația de autorizare se va depune în 16.09.2017); Școala Gimnazială “Ion Buteanu” Buceș (documentația de proiectare a lucrărilor necesare autorizării este în lucru); Școala Gimnazială Călan (documentația de proiectare a lucrărilor este în lucru); Școala Gimnazială Hărău (Documentația de autorizare se va depune până în 30.09.2017); Școala Primară Păclișa (s-a solicitat finanțarea pentru executarea lucrărilor necesare autorizării prin PNDL).

Principalele măsuri de securitate la incendiu necesar a fi adoptate pentru unitățile de învățământ sunt: asigurarea a două căi de evacuare; echiparea cu instalații de stingere a incendiilor (hidranți interiori, hidranți exteriori); echiparea cu instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu; echiparea cu instalații pentru iluminatul de siguranță; dotarea cu mijloace de primă-intervenție (stingătoare).

Alte 16 unități de învățământ vor intra în anul școlar 2017-2018 fără autorizația sanitară.

Pentru 4 dintre acestea, s-au depus deja documentațiile necesare obținerii autorizațiilor. Este vorba despre: Școala Gimnazială Sarmizegetusa, Școala Primară Lăpușnic, Liceul de Arte “Sigismund Toduță” Deva – școala primară din cartierul Viile Noi, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Rudolf Steiner” Hunedoara – clădire Lupeni.

Pentru cele mai multe însă, obținerea autorizației sanitare este un demers îndepărtat, având în vedere că sunt și acum lucrări în desfășurare. Această situație o întâlnim la următoarele unități de învățământ din județ: Școala Gimnazială nr. 2 Petroșani, Grădinița cu Program Prelungit Crișcior, Grădinița cu Program Normal Iscroni    – structură a Școlii Gimnaziale  “Sf. Varvara”Aninoasa, Școala Primară Câmpu lui Neag, Grădinița cu Program Normal – structură a Școlii Gimnaziale Nr.5 Vulcan, Grădinița cu Program Normal – structură a Colegiului Tehnic “C. Brâncuși” Petrila, Școala Gimnazială “I. G. Duca” Petroșani –sediul vechi, Grădinița cu Program Normal – structură a Școlii Gimnaziale “Sf Varvara”Aninoasa, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Deva – internat, Școala Gimnazială Boșorod – clădire internat, Școala Gimnazială Orăștioara de Sus – clădire cantina internat și Școala Gimnazială Visca.

Structura anului școlar 2017–2018. Când sunt VACANȚE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus