ÎCCJ dezbate astăzi cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare. Fostul lider al PSD a depus recurs în casație.

Pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare a fost dată în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dar după comasarea cu pedeapsa din dosarul Referendumul, de 2 ani cu suspendare. De instigare la abuz în serviciu a fost acuzat Liviu Dragnea. Din spatele gratiilor, fostul lider al PSD a avut mai multe demersuri în justiție, demersuri care au vizat chiar legalitatea conducerii partidului.

Despre șansele demersului de astăzi, de la ÎCCJ, a vorbit avocatul Lucian Bolcaș, pentru DCNews: 

“Există condiții procedurale deosebite pentru exercitarea unui recurs în casație și condiții procedurale care vizează și forma, și substanța procesului în același timp. Dacă sunt îndeplinite aceste condiții și dacă se referă și la necesitatea ca dosarul fondului să fi fost judecată de către o instanță specializată, pe linia deciziei CCR, cel mai probabil motiv de recurs în casație, evident, pusă într-o pagină juridică corespunzătoare, nu este un demers întreprins fără șanse de câștig. Din acest motiv, au fost admise și alte recursuri în casație.

Ne aflăm în domeniul unor proceduri extraordinare. Procesul penal se termină odată cu pronunțarea unei hotărâri definitive sau irevocabile. După acest moment, pot să înceapă proceduri excepționale prevăzute de lege, tocmai pentru situații cu totul deosebite, ce nu puteau să fie avute în vedere, în primul rând, sau care au fost esențiale și nu au fost avute în vedere pentru judecarea cauzei.

Nu pot spune că nu există nicio șansă. Alături de acest recurs în casație, avem și procedura revizuirii, nu știu ce motive s-ar putea invoca aici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus