Parlamentarii Partidului Naţional Liberal (PNL) propun o serie de modificări la Legea pentru alegerea autorităţilor publice locale.

Primarii care au fost aleşi în 2012 au serioase motive de îngrijorare dacă Parlamentul va aproba amendamentele grupului PNL. Dacă în 2012, primarii au fost aleşi într-un singur tur de scurtin, în 2016 aceştia ar putea fi nevoiţi să participe la încă o rundă de alegeri, cu contracandidatul clasat pe locul al doilea.

Liberalii vor ca, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi din două tururi de scrutin. Asta înseamnă că, dacă în primul tur, niciunul din candidaţi nu obţine 50% plus 1 din numărul total de voturi valabil exprimate, se organizează un al doilea tur cu primii doi clasaţi.

„Modificările sunt legate de nevoia de legitimitate a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. Au fost aleşi primari cu 33%, lucru care înseamnă automat un sprijin popular redus, o lipsă de legitimitate. Un al doilea scrutin dă mai multă reprezentativitate câştigătorului şi o susţinere mai mare din partea cetăţenilor”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro deputatul PNL Bogdan Ţîmpău.

Propunerile de modificare a Legii pentru alegerea autorităţilor publice locale se depun la Camera Deputaţilor până săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus