Jurnaliştii ziarului Libertatea au publicat un articol despre cum sunt trataţi românii de reprezentanţii principalelor firme producătoare de apă plată din România.

Realitatea este şocantă şi arată dispreţul uriaş al comercianţilor pentru consumatori, în condițiile în care produsele lor sunt un adevărat pericol pentru sănătatea publică.

Aceasta este concluzia care reiese din buletinul de analiză, ce conţine rezultatele testelor pentru 19 mărci de apă plată. Libertatea a verificat sortimentele de apă dintr-un supermarket la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București şi, aşa cum am precizat deja, rezultatele sunt înfiorătoare: 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar 3 dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori.

Untitled-1-1-476x1024

Testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut. Pentru a nu exista dubii, testul a fost repetat o dată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius, în condiţiile în care la primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml). psnews.ro

___________________________________________________________________________

DREPT LA REPLICĂ

Produsele comercializate de catre societatea comerciala Aqua Queen SRL au fost deja verificate de catre un laborator acreditat, obtinand astfel aprobarea din partea Ministerului Sanatatii prin care reprezentantii acestei institutii au confirmat ca apa potabila este conforma normelor de sanatate publica, nereprezentand niciun pericol pentru consumatori, conform continutului adresei nr. 43908/22.07.2016, atasata prezentului drept la replica.

Mentionam faptul ca in ceea ce priveste prelevarea probelor de apa in vederea testarii microbiologice, acestea trebuie predate laboratorului specializat in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa nu depaseasca 12 de ore din momentul prelevarii (ora prelevarii va fi inregistrata pe procesul verbal de prelevare si pe eticheta probei).

Subliniem faptul ca articolul nu mentioneaza perioada de prelevare a acestor probe, de asemenea nu este mentionat nici daca aceasta prelevare a fost efectuata conform criteriilor microbiologice stabilite in R(CE) nr.2073/2005, regulament in care sunt indicate conditiile prelevarii apelor imbuteliate in vederea efectuarii de analize si verificari de laborator.

Articolul mentioneaza faptul ca prelevarile s-au efectuat de la supermarket si nu direct de la sursa, asa cum este invederat in prezentul regulament de prelevare aplicabil.

De asemenea, va solicitam sa tineti cont ca prelevarea de la sursa nu este echivalenta cu prelevarea de la raft, intrucat subscrisa nu poate fi responsabila de conditiile de depozitare, de temperatura, de luminozitate existente in punctele de comercializare, acesti factori influentand in mod negativ calitatea apei imbuteliate.

drept la replica 1

drept la replica 2

10 răspunsuri

 1. Nu știu ce să zic despre această știre.Chiar sunt un pic debusolat și dezamăgit de acești „specialiști”.
  E prima dată cînd imi sare țzandăra pe prostia care o văd.Pănă acum o ignoram că nu avea rost, dar acum cînd efectiv media învață lumea prostii , clar cu interes , deja nu pot să mai stau cumine în banca mea.
  Ok.Să luăm din tabel următoarele.
  Bucovina 0 micro organisme la 22 de grade / ml
  Aqua Carpatica 300 microorganisme la 22 de grade / ml
  Acești specialiști au uitat să verifice etichetele și să vadă că Bucovina conține cloruri( 3.55 mg/l , normal că sunt ZERO microorganisme la cantitatea asta ENORMĂ de clor in apă ) , pe cînd Aqua Carpatica nu conține așa ceva , așa că e și normal ca micro organismele să aibă un mediu perfect de dezvoltare.Prefer să beau ”apă vie„ , decît „apă moartă”.

 2. ilioni.cosmin@yahoo.com' Ilioni Cosmin spune:

  Dsv ul nu are nici o treaba cu apa , ei ar trebui sa își vadă mai mult de animalele lor , doar ca își mai baga nasul unde nu le fierbe oala !!!!!….Documentativa mai atent și o sa vedeți cine controlează și cine face analizele la apa , conform legii apei …..DSP UL , ca doar sunteți Jurnaliști, nu ?

 3. #Gheorghe, bravo !; foarte bun comentariu ;….de ani buni ne “spala creierii” (sau incearca) “astia” din masmedia . Ma bucur enorm cand aflu ca inca mai exista oameni rationali nu doar “zombie”.

 4. Media e controlata la nivel modial implicit SI in Rom. Daca Alta revista face acelasi test ies alte rezultate. Aceasta e reclama SI antireclama la diferite Marci. EU nu cred o iota Dar da apa e otravita insa nu se stir care. SI Mai ales canD libertatea curva din media face ASA reportaj

 5. de ftalati – precursori de estrogen. nu pomeneste nimeni ! Dati copiilor apa plata din plastic si vedeti ce urmari are. Hormoni zi de zi.

 6. Cibamare@yahoo.com' Cuba Este Tara spune:

  Așa, Zizin 22 de gr 300 și la 37 gr doar 6 – cum vine asta alea în loc sa se înmulțească au murit la 37.

 7. As vrea sa stiu daca apa lata Aquatique detinuta de cei de la Borsec sta bine la capitolul bacterii. Continutul mineral al acestei ape pare destul de bun in coparatie cu restul marcilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus