Apple a pantentat un sistem care le va bloca iPhone-urile şoferilor atunci când maşina se află în mers, astfel că aceştia nu vor putea să scrie mesaje şi să conducă în acelaşi timp.

Măsura gigantului american este o încercare de a reduce numărul de accidente provocate de scrierea mesajelor la volan sau alte activități care distrag agenţia conducătorilor auto, scrie The Telegraph.

Dispozitivul va putea să determine dacă maşină se află în mişcare prin conectarea la date GPS sau chiar la imagini furnizate de camera iPhone-ului. Indiciile vizuale vor permite dispozitivului să calculeze dacă proprietarul său conduce maşină sau este doar un pasager, fiind impuse limitări în primul caz, însă nu şi în al doilea.

Algoritmii programului vor cauta volanul în apropierea camerei telefonului sau numărul de fețe din maşină – doar una vizibilă înseamnă că persoana care foloseşte smartphone-ul este cea care conduce.

În plus, programul va putea să facă diferenţa între interiorul unei maşini şi cel al unui vagon de tren sau scaunul unui autobuz, unde măsurile de securitate nu ar fi necesare.

Apple a transmis, în aplicaţia patentului, depusă încă din anul 2008, că scrierea mesajelor la volan a devenit “o îngrijorare majoră” a poliţiei, citând un studiu din anul 2006, care relevă faptul că 80 la sută dintre accidente au fost cauzate de elemente de distragere precum machiajul, mâncatul şi scrierea mesajelor.

SURSA: www.obiectiv.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus