Peste 1.700 de litri de alcool şi aproape 4.500 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii din Mureş, în urma a 7 percheziţii efectuate, vineri, 19 iunie a.c., pe raza judeţelor Mureş şi Alba, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

La data de 19 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat 7 percheziţii, dintre care 4 pe raza judeţului Mureş şi 3 în Alba, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat băuturi ambalate în sticle şi alţi recipienţi, fără etichete şi banderole de marcaj, destinate comercializării ilegale, respectiv 1.423 de litri de vin, 133 de litri de coniac, 35 de litri de vişinată, 109 litri de ţuică de fructe şi 10 litri de alcool etilic, precum şi 4.489 de lei.

De asemenea, a fost identificată o instalaţie artizanală de distilare a băuturilor alcoolice, substanţe chimice utilizate pentru prepararea băuturilor, precum şi sute de recipienţi din plastic şi sticle similare celor utilizate de mărci consacrate, existând indicii că persoanele sunt implicate inclusiv în fapte de contrafacere.

Din cercetări, reiese faptul că băuturile erau distribuite la evenimente organizate în unităţi de alimentaţie publică, de pe raza judeţelor Mureş, Alba şi Sibiu.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus