Un număr de 106 hunedoreni vor merge de luni din nou la serviciu după o perioadă în care au fost nevoiți să stea acasă, în șomaj. Aceştia şi-au găsit locuri de muncă prin bursa organizată vineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Cele mai multe angajări au fost înregistrate în municipiul Deva şi oraşul Călan.

Aproape 800 de hunedoreni au participat la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM. Norocul a surâs însă doar pentru 13% dintre ei, care au reuşit să corespundă cerinţelor celor 61 de agenţi economici ce au pus la bătaie aproximativ 400 de posturi. Cele mai multe angajări au fost înregistrate în Deva şi Călan, iar la pol opus se află municipiile Petroşani şi Lupeni.

Alte 227 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, urmând ca agenţiile forţelor de muncă să monitorizeze după un interval de 30 de zile câţi din aceşti şomeri vor fi angajaţi. Evenimentul a avut loc concomitent la toate sediile AJOFM din judeţ, iar cei mai mulți participanți s-au înregistrat la bursele organizate în Deva, Orăştie şi Călan.

Absolvenţii de studii superioare își găsesc tot mai greu job-uri în județ

La Bursa organizată vineri, doar 10 persoane care au absolvit forme superioare de învăţământ au reuşit să-şi găsească un job în judeţ. Asta însă nu pentru că absolvenții nu sunt interesați, ci pentru că oferta locurilor de muncă este prea săracă. În urma burselor organizate în lunile februarie şi martie de AJOFM, în jur de 20 de tineri au fost angajați pe posturile puse la dispoziţie de agenţii economici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus