În multe orașe ale țării, fântâna arteziană se numără printre principalele atracții. După 7 ani în care nu a funcționat, fântâna din fața Casei de cultură din Hunedoara a fost reabilitată. Lucrările au costat aproximativ 20.000 de lei, dar rezultatul nu se ridică la nivelul așteptărilor hunedorenilor.

O fântână arteziană modernă bucură ochiul și îi atrage ca un magnet pe locuitorii orașului. În zilele toride de vară este o plăcere să te răcorești în vecinătatea ei. Așa se întâmplă în localități ca Deva, Petroșani sau Orăștie. În schimb, fântâna arteziană din municipiul Hunedoara are aspect prăfuit, de grup sanitar, o lucrare de îndoielnic bun-gust. În vreme ce obiectivul lui Viorel Arion, corect de altfel, este acela de a atrage turiști prin capul de afiș numit Castelul Corvinilor, (turiști pe care să îi păstreze în Hunedoara, contribuind astfel la relansarea economică a municipiului prin valorificarea resurselor turistice), oferta este încă mult sub așteptări.

Promisa zonă de promenadă, ștrandul, teatrul și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea imaginii generale a orașului, ar putea constitui o ieșire din blocajul existent.

De ce nu, și o fântână arteziană modernă ar putea fi o oază de normalitate urbană în direcția pe care conducerea primăriei vrea să o dea Hunedoarei: de principală atracție turistică din partea aceasta de țară.

Fântâna arteziană din Deva:

deva

Fântâna arteziană din Petroșani:

10396437_713700002028153_1087615335_n

 

 

Un răspuns

  1. Pai ce la hunedoara nu sunt fântâni arteziene ? Sunt fratica, si chiar trebuie vizitate de turiști deoarece sunt singurele fântâni arteziene (pe care le stiu eu, sau din județ) îngrădite cu gard. Vrei ia de vezi in parcul pensionarilor. Cat despre proiectul secret de la casa de cultura, jos pălăria zici ca e WC. Zic proiect secret pentru ca în momentul în care se lucra la fântâna aceea șantierul nu era indicat asa cum prevede legea. Nu se stie ce firma a excutat lucrarea, cat era estimata, cina e proiectat minunea aia de acolo (care nu e tot una cu proiectul initial). Si in curtea castelului era o data o fantana. Da hunedoara merita o fanatan faina, merita parcuri frumoase, si strand si aeroport, si locuri de munca, si parc de afaceri … mai vrei promisiuni … Din pacate hunedoareni nu sunt in stare sa iasa la vot, la hunedoara soarta e decisa de cei ce isi vand votul, asa ca atunci când hunedoareni invata sa boicoteze politicienei inconpetenti si nu votul atunci o sa primesca tot ce merita, pana atunci vorbe..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus