Celor 640 de angajaţi li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „şomaj economic" pentru zilele rămase

ArcelorMittal a anunţat că şi-a încetat, temporar, producţia la uzina siderurgică din Hunedoara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe – Long Products, ca urmare a creşterii semnificative a preţurilor la energia electrică şi la gazul natural, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru utilizatorii industriali din ţara noastră, în ultimii ani, preţurile româneşti sunt mult mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania.

Aşadar, cum producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze.

Compania speră în găsirea unei soluţii care să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.

ArcelorMittal a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003 şi de atunci a investit 550 milioane RON (115 milioane EUR) pentru a aduce acesteia îmbunătăţiri tehnice şi de mediu.

De asemenea, celor 640 de angajaţi li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor „şomaj economic” pentru zilele rămase.

Sursa: bursa.ro

Un răspuns

  1. siderurgist@yahoo.com' siderurgist spune:

    mai sa fie!
    dar ceilalti de ce nu opresc si ei pe acest mitiv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus