Un hunedorean în vârstă de 47 de ani, alături de un alt român, vor reprezenta ţara la unul dintre cele mai grele maratoane organizate la nivel mondial. Marathon des Sables, o competiţie desfăşurată în deşertul Sahara, adună la un loc sportivii care ştiu să îmbine pasiunea cu lupta pentru supravieţuire. Pe lângă faptul că au de suportat temperaturi infernale, participanţii sunt independenţi pe toată perioada competiţiei. Organizatorii oferă doar adăpost în corturi berbere, raţia zilnică de apă şi, la nevoie, asistenţă medicală.

Aristide Necula aleargă cel puţin 400 de kilometri pe lună de mai bine de patru ani. Iubeşte sportul şi a participat la nenumărate competiţii, atât în ţară, cât şi în străinătate. Toate maratoanele la care a luat parte au fost însă de nivel mediu, fără a fi nevoit să respecte prea multe reguli. Maratonul ce va avea loc în luna aprilie în deşerturile Saharei reprezintă însă pentru hunedoreanul nostru o competiţie cu foarte multe obstacole, care solicită o bună pregătire fizică şi psihică.

IMAGINE 1

250 de kilometri în 7 zile sub soarele extrem de fierbinte al Saharei

Marathon des Sables este una dintre cele mai dure curse de anduranţă din lume. Concurenţii pornesc la drum purtând în spate un rucsac cu tot ce le este necear: hainele, sacul de dormit şi mâncarea pentru toată săptămâna. ”Pe toată perioada desfăşurării competiţiei suntem independenţi, având la noi cele necesare supravieţuirii. Hrana (minim 2000 kcal pe zi fără de care nu se permite plecarea), echipament adecvat temperaturilor de peste 40 de glade Celsius ziua, respectiv pentru 2-3 grade Celsius noaptea, folie de supravieţuire, sac de dormit, fluier, cuţit, pompă, lanternă şi busolă. Apa o primim în fiecare dimineaţă şi la punctele de control (1,5 litri), unde se fac şi controale medicale. Traseul îl ştim în dimineaţa fiecărei etape, când primim hârtiile cu punctul de destinaţie”, a declarat maratonistul Aristide Necula.

Competiţia de alergare în Maroc este îngreunată în special de condiţiile climatice din zonă. “Deşertul este imprevizibil. Sunt zone doar cu dune în care suntem nevoiţi să urcăm sau să coborâm. Riscul este mare datorită animalelor din zonă şi a plantelor care în loc de frunze au ţepi”. Mai mult decât atât, cu siguranţă nu vor lipsi nici furtunile de nisip, a mai declarat hunedoreanul.

IMAGINE 2

Toţi concurenţii aleargă pentru o cauză nobilă

La competiţia din acest an din inima Marocului vor participa peste 1000 de maratonişti. Aristide Necula a fost sprijinit de Asociaţia PRO VITA Bucureşti, o filială a uneia dintre cele mai vechi ONG-uri din România, la care este membru şi care are drept scop promovarea valorilor din ţară.

Marathon des Sables reprezintă o modalitate de atragere de fonduri printr-un eveniment sportiv. Toţi cei peste 1000 de participanţi aleargă astfel pentru a sprijini o cauză nobilă. Aristide Necula, speră ca prin acţiunea sa, să atragă atenţia oamenilor cu suflet mare care pot contribui financiar pentru realizarea unei ferme sociale destinată unui număr de 40 de persoane adăpostite la centrul social “Sf Arhangheli” al PRO VITA Giurgiu. Contul unde se pot face donaţii este RO81 RZBR 0000 0600 0722 9024. Proiectul fermei şi alte detalii pot fi consultate pe www.provitabucuresti.ro.

Toţi concurenţii se vor întâlni în data de 4 aprilie în Casablanca, iar startul se va da două zile mai târziu din localitatea Quazazate. Aristide Necula şi-a propus să se claseze printre primii 400 de participanţi. “Performanţa cea mai mare este să ajung cu bine la final”, a mai adăugat hunedoreanul.

IMAGINE 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus