Microundele sunt o sursă de energie electromagnetică care radiază moleculele de apă din alimente declanșând o rotație internă și o fricțiune violentă între acestea, rezultatul fiind o creștere rapidă a temperaturii. Pare un mod sănătos și normal de a-ți prepara mâncarea?

În mod cert, acest mod nu este unul sănătos și indicat; din această cauză, utilizarea microundelor este asociată, printre altele, cu infertilitatea la bărbați și cu denaturarea alimentelor (făcându-le dificil de digerat).

De asemenea, în cazul unor vitamine, microundele le pot face dificilă absorbția în corp. Prin intermediul folosirii cuptorului cu microunde, alimentele pot ajunge să-și piardă valoarea nutrițională de la 60% până la 97%.

De asemenea, există și pericolul emisiilor de radiații în timp ce aparatul este pus în funcțiune, fiind demonstrat faptul că microundele pot cauza probleme în timpul sarcinii, cataractă, cancer sau alte boli grave.

Studii de specialitate, dedicate sectorului alimentar, realizate de către doctorul de origine suedeză Hans Ulrich, demonstrează că folosirea cuptorului cu microunde pentru încălzirea sau prepararea alimentelor dăunează sângelui și limfocitelor (al căror rol este acela de a produce anticorpi și de a combate infecțiile).

Acest medic a verificat modul în care folosirea microundelor duce la deteriorarea sângelui participanților care au făcut parte din acest studiu.

În cartea sa despre efectele radiației microundelor asupra sănătății, doctorul Lita Lee susține că radiațiile electromagnetice transformă alimentele, făcându-le toxice și cancerigene.

În revista Raum & Zeit a fost publicat un articol despre rezultatele unui studiu care concluzionează că distrugerea atomilor este inevitabilă, iar moleculele alimentelor care nu pot suporta efectele destructive ale radiației se transformă în molecule toxice.

Ca și cum toate aceste nu ar fi suficiente, trebuie luate în calcul și efectele periculoase cauzate de folosirea recipientelor din plastic utilizate în cazul încălzirii alimentelor semipreparate care, de cele mai multe ori, conțin disruptori endocrini asociați infertilității, tumorilor, diabetului, obezității etc.

Prin intermediul metodei de gătit la aburi elementele nutritive nu își pierd din calități; de asemenea, este recomandată folosirea materialelor și ustensilelor care nu sunt smălțuite din sticlă, ceramică, titan sau porțelan, evitându-se astfel acumularea de metale grele în organism.

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus