Aproximativ 800.000 de șoferi trebuie să încheie o nouă poliță obligatorie

Asigurarea RCA emisă de Euroins va expira joi, pe 7 decembrie, după ce compania a intrat în faliment în primăvara acestui an.

Aproximativ 800.000 de șoferi trebuie să încheie acum o nouă poliță obligatorie. Prețurile acestora sunt încă plafonate, în urma prelungirii măsurii de către Guvern.

7 decembrie este ultima zi în care asigurările obligatorii emise de Euroins vor mai fi valabile.

În zilele următoare, șoferii trebuie să încheie o nouă asigurare RCA. Prețurile acestora sunt încă plafonate, după ce Guvernul a prelungit măsura până la finalul anului.

Tarifele polițelor RCA diferă în funcţie de mai multe criterii, precum judeţul unde este înmatriculată maşina, capacitatea cilindrică, vârsta şoferului sau istoricul de bonus.

Pentru perioada de valabilitate rămasă din asigurarea Euroins, șoferii pot cere înapoi o parte din banii dați pe poliță, prin depunerea unei cereri la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Tot până pe 7 decembrie, Fondul primește și dosare de daună, în caz de accident.

Șoferii care vor circula fără o asigurare obligatorie RCA valabilă și sunt implicați într-un accident sau sunt controlați de polițiști, riscă o amendă între 1.000 și 2.000 de lei, dar și reținerea certificatului de înmatriculare sau a plăcuțelor.

Un răspuns

  1. Pingback: Asigurarea RCA emisă de Euroins expiră pe 7 decembrie – Top10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus