Ministerul Finanțelor trebuie să alinieze legislația în privința asigurărilor auto obligatorii, conform cererilor Uniunii Europene astfel că propune un proiect care să rezolve aceste probleme.

 Una din modificările propuse spre dezbatere de Ministerul Finanțelor prevede eliminarea limitei de chltuieli administrative și de vânzare ale poliței de asigurare pe care firmele de asigurăr le pot inlcude în calculul tarifelor de primă.

Eliminarea plafonului de cheltuieli administrative va permite firmelor de asigurări să spună că au astfel de chltuieli mai mari decât pragul precedent, ceea ce va duce cu siguranță la scumpirea RCA.

O altă modificare eliminp obligativitatea Autorității de Supraveghere Financiară de a reglementa modul de calcul al tarfelor, al criteriilor de risc, al indicilor de încărcare, coeficienților de majorare sau al corecție etc.

O altă modificare privește posibilitatea de a suspenda contractul RCA la cererea asiguratului. Modificarea este necesară, după ce Curtea de Justiție a UE a decis că obligația asigurării RCA este obligatorie pe tot parcursul perioadei în care mașina este înmatriculată, indiferent dacă vehiculul este folosit sau nu.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus