Președintele PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, împlinește astăzi 53 de ani. Ea s-a născut în data de 29 septembrie 1969, la Sălașu de Sus.

Hunedoara Liberă îi urează – La mulți ani!

A absolvit, în 1994, Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice din Timișoara, cu specializarea Utilaj Tehnologic Chimic. Are un master la aceeași instituție de învățământ superior în Inginerie și Tehnologie laser, absolvit în 1995.

În 2007 a absolvit Facultatea de Științe la Universitatea din Petroșani, specializarea Finanțe și Bănci, îar în 2008 alt master, acum în Administrație publică, în contextul legislației actuale. A ocupat mai multe funcții în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate – șef serviciu, director executiv relații cu furnizorii, planificare și prognoză.

A fost director financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2010 – 2015. Când a fost numită director financiar contabil la Spitalul Județean de Urgență, în anul 2010, deși nu făcea parte din niciun partid politic, toți reprezentații formațiunilor politice din Consiliul Județean Hunedoara au fost de acord cu decizia și au considerat că a fost cea mai bună alegere pentru acest post.

În decembrie 2014 a câștigat cursa internă în cadrul PNL Hunedoara, învingându-l pe Adrian David, pentru desemnarea sa ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Vetuța Stănescu a intrat în politică în anul 2012 și a fost prima femeie care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea CJ-urilor în România.

A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

În perioada 2016 – 2019 a fost consilier județean din partea PNL.

Tot în 2019 a devenit președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, din 20 ianuarie până în decembrie 2020 a fost secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, din decembrie 2020 este deputat de Hunedoara din partea PNL, ea fiind din septembrie 2020 președinte al Organizației Județene a PNL Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus