Mai mulți bărbați înarmați au luat 170 de persoane ostatice, vineri dimineața, la Hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali, după ce au atacat clădirea, relatează AFP.

ACTUALIZARE 13:00 Forțele speciale din Mali au început asaltul asupra hotelului Radisson. Zece persoane au putut fi eliberate, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Securității Interne. Aceeași sursă spune că trei ostatici, a căror cetățenie urmează a fi stabilită, au fost uciși.

Cel puțin șapte chinezi se numără printre persoanele ținute ostatice, potrivit agenției Xinhua. O sursă turcă a declarat că șase angajați ai companiei aeriene Turkish Airlinesse află în hotel. 

ACTUALIZARE 12:15 Nouă persoane ar fi fost ucise, potrivit presei italiene. Pe de altă parte, cel puțin două femei au fost eliberate de forțele de securitate, potrivit AFP. 

Alte surse spun că persoanele care au știut să recite din Coran au fost eliberate. În hotel sunt cazați mulți cetățeni străini.

Grupul hotelier Rezidor, care administrează hotelul Radisson Blu din Bamako, Mali, este la curent cu faptul că o luare de ostatici este în curs de desfășurare”, spune grupul într-un comunicat. „Potrivit informațiilor noastre, două persoane rețin 140 de clienți și 30 de angajați”, se menționează în comunicat.

Echipele noastre de securitate sunt în contact permanent cu autoritățile locale pentru a oferi orice ajutor posibil în vederea restabilirii siguranței în hotel. În acest stadiu nu avem alte informații și continuăm să urmărim îndeaproape situația”, declară Rezidor.

Hotelul este în centrul capitalei, iar în jurul clădirii forțele de ordine au stabilit un perimetru de securitate. Presa locală spune că ar fi 13 atacatori.

Tiruri de arme automate se aud în exteriorul hotelului, care are 190 de camere.

Atacul ar fi început la etajul al șaptelea, unde jihadiștii au deschis focul pe culoare, a declarat o sursă din serviciile de securitate, citată de AFP.

Atacatorii ar fi venit la hotel cu o mașină care avea numere de corp diplomatic.

Nordul statului Mali a căzut în primăvara anului 2012 sub controlul grupărilor jihadiste având legături cu al-Qaida. În urma unei operațiuni internaționale întreprinse la inițiativa Franței în ianuarie 2013, aceste grupări au fost în mare parte dispersate, dar intervenția militară internațională continuă și în prezent, întrucât zone întregi scapă încă de sub control.

Mult timp concentrate în nord, atacurile jihadiștilor s-au extins de la începutul acestui an către centru, apoi din iunie în sudul țării.

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus