Recent, o parte dintre consilierii locali din municipiul Hunedoara au blocat, prin votul lor, scoaterea la vânzare a unui teren de 8 hectare situat în zona fostei secții „Materii prime” din zona industrială de la intrarea în oraș. Hunedorenii știu cum arată astăzi acel teren, iar cei care mai au habar cât de cât de administrație, sunt conștienți că Primăria nu ar avea de unde să scoată 6-7 milioane de euro pentru ecologizarea acestuia și racordarea la utilități. Cu toate că investitorul care ar fi urmat să cumpere acel teren avea obligația să ecologizeze zona pe banii lui, aleșii PNL și PER au blocat proiectul care ar fi putut crea 150 de noi locuri de muncă.  

Care sunt argumentele care au stat la baza acestei opoziții. Consilierii care s-au opus se scuză și susțin că s-au abținut sau au votat împotrivă pentru că nu cunoșteau raportul de evaluare a terenului, respectiv detaliile proiectului. Că nu li s-a spus, că nu au avut timp să citească, și așa mai departe. Paradoxal însă, acești aleși au avizat favorabil proiectul, cu câteva ore înaintea ședinței cu pricina, în comisiile de specialitate. Adică, și-au pus semnătura pe rapoartele de specialitate recomandând aprobarea proiectului. În ședință însă, au votat pe dos.

Ce să înțeleagă hunedorenii? Că au semnat și avizat favorabil în necunoștință de cauză? Dacă e așa, ar trebui să ridicăm semne serioase de întrebare asupra activității acestor consilieri plătiți din bani publici. Câte astfel de rapoarte au fost semnate în necunoștință de cauză? Câte ședințe de comisii se desfășoară de fapt numai pe hârtie?

Al doilea răspuns ar fi că au mințit. Că, de fapt, cunoșteau proiectul pe care l-au avizat, dar că, în mod absolut iresponsabil, au votat împotrivă. De ce? Doar pentru a-l bloca pe primarul care provine din altă zonă politică. Acum, mint că nu știau detaliile din proiect. Dacă este așa, atunci e și mai grav. Este un atentat cinic la viitorul Hunedoarei.

Oricare dintre cele două variante ar fi cea corectă, votul din Consiliul Local rămâne același, iar rezultatul dezolant. De ce s-or opune cu adevărat consilierii de dreapta? Oare pentru că, prin regula reglării pieței, apariția unui nou investitor i-ar obliga și pe actualii afaceriști locali să mărească salariile hunedorenilor? Ar putea fi un răspuns…

ptr ed

7 răspunsuri

 1. Criminali, demagogi,lepre ! Turcani de-a dreptul . Oare cum mai indraznesc sa mearga pe drum? Era vorba de licitatie publica ! Rusine !

 2. radubogdan.giurgiu@yahoo.com' Radu Bogdan Giurgiu spune:

  Bogdan-Marius Hăulică din pacate, din nou, se adevereste ca nu sunteti informat, ba chiar rauvoitor, comisia avizeaza cu votul majoritatii consilierilor prezenti, si cum au fost 3 de la PSD si unul de la PER, era normal ca avizul sa fie pozitiv. De asemenea avizele se semneaza de catre toti cei prezenti. Nu scrie in niciun regulament ca trebuie specificat cum voteaza fiecare, doar ca in cazul unor propuneri de modifcare a HCL-ului exista un alt formular ce trebuie completat cu propunerea in cauza. Dar, in ceea ce priveste acest HCL nu a fost cazul. Daca doriti sa ma contraziceti sunteti invitatul meu, dar pe documente si nu pe elucubratiile unor trolleri de pe internet.

 3. muresanionelacarmen@yaho.com' muresan ionela carmen spune:

  Toti se ocupa de marsavii nu ma pricep la politica dar stiu ca fac tot felul de porcarii in ceea ce priveste terenurile nu vreau sa mai vb ce miau fc mie pers fizica miau promis miau cerut sa evaluez terenul sa platesc eu evaluatorul si dupa 3animi se spune ca prim hd nu are cum sa vanda ceva ce nui apartine atunci zic eu de ce miati luat banii pt evaluator?de ce miati cerut sa particip la o licitatie publica care nu sa tinut niciodata marsaviiii porci de la cel cu zaza in gura pan la al cu barba sura nu mai aruncati cu kk unu catre altul ca de fapt suntteti toti la fel ok

 4. Dupa cum a spus un consilier de ce sa se vinda? de ce nu concesionat, sau vindut cu un pret mai bun nu cu 3,50 euro , este o alta afadere murdara la banii astia, presa de obicei este de partea celor corupti expun faptele in favoarea lor, nu cred ca nu erau de acord daca era un pret de 10 euro macar

 5. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanulTurmentat spune:

  Foarte bine a procedat, nu a dorit sa-si acorde votul pentru o vanzare asupra caruia nu a fost informat. Eu ii sustin votul si nu sunt singurul. Observ ca Dl reporter Haulica tine din tot dinadinsul sa-l faca troaca de porci pe Dl. Giurgiu pentru ca a votat impotriva. Dl reporter, tin sa va anunt ca este dreptul lui sa faca asta (mai ales ca este consilier) din moment ce nu a existat o informare corecta asupra acestei vanzari de teren. Poate investitorii de la Schiffer vor face lumina in aceasta mica sarada care nu are alt scop decat de a blama pe unii sau pe altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus