Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au încercat (şi chiar au reuşit) să inducă în eroare mai mulţi hunedoreni prin metoda „accidentul”, pentru a obţine de la aceştia diferite sume de bani.

În data de 10.02.2018, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat din municipiul Hunedoara despre faptul că, în seara de 10.02.2018, socrul său, un hunedorean în vârstă de 85 de ani, a fost contactat telefonic de persoane necunoscute, care au încercat să îl inducă în eroare prin metoda „accidentul”, pentru a obţine de la acesta o sumă de bani.

Hunedoreanul a fost contactat telefonic de persoane necunoscute – una dintre acestea prezentându-se „fiica” sa, iar cealaltă ca fiind „doctorul” care urma să o opereze – solicitându-i 20.000  de lei. Hunedoreanul i-a comunicat telefonic persoanei care îşi atribuise calitatea de „medic” că va anunța poliția și va reveni cu un telefon, moment în care convorbirea telefonică s-a încheiat.

La data de 11.02.2018, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un alt hunedorean, care a reclamat faptul că, în jurul orei 10:00, a fost contactat telefonic de un bărbat necunoscut,  care s-a prezentat ca fiind „doctor” şi care i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident rutier și urmează să fie operat. Apelantul a solicitat 5.000 de euro, menţionând că, în scurt timp, va trimite o persoană pentru a ridica banii. În timpul convorbirii telefonice, hunedoreanul i-a comunicat persoanei necunoscute că va contacta poliția, pentru a verifica dacă cele relatate sunt adevărate, moment în care convorbirea s-a întrerupt.

După convorbire, hunedoreanul a luat legătura telefonic cu fiul său, care locuiește în judeţul Sibiu, relatându-i cele întâmplate, iar acesta i-a spus să sesizeze poliția pentru că el nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

Din fericire, cei doi hunedoreni au dat dovadă de vigilenţă, astfel încât activitatea infracţională nu s-a materializat prin obţinerea unor sume de bani. Nu la fel de inspirată a fost, însă, o hunedoreancă în vârstă de 75 de ani, care a oferit celor certaţi cu legea 3.000 de lei și 650 de euro, pentru o presupusă intervenţie chirurgicală „urgentă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus