A intrat în vigoare legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor.

Citiți mai jos condiţiile impuse de lege:

  1. Poate beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor un singur părinte.

2. Legea nu se aplică angajaţilor din toate domeniile de activitate. Dacă părintele lucrează într-unul dintre următoarele domenii, poate beneficia de prevederile acestei legi doar cu acordul angajatorului: în unitățile sistemului energetic național, în unitățile operative de la sectoarele nucleare, în unitățile cu foc continuu, în unitățile sanitare și de asistență socială, de telecomunicații, ale radioului și televiziunii publice, în transporturile pe căile ferate, în unitățile care asigură transportul în comun și salubritatea localităților, precum și aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură și apă.

3. Locul de muncă ocupat de părinţi trebuie să nu permită munca la domiciliu sau telemunca, altfel nu vor beneficia de zile libere.

4. Copilul sau copiii trebuie să aibă până la 12 ani şi să fie înscrişi  în cadrul unei unități de învățământ; în cazul părinţilor cu copii cu dizabilități, vârsta acestora trebuie să fie de până la 18 ani. Şi aceştia trebuie să fie înscriși în cadrul unei unități de învățământ, potrivit libertatea.ro.

sursa: bugetul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus