Gripa face o nouă victimă. O femeie în vârstă de 61 de ani a murit, în cazul ei fiind confirmat virusul gripal de tip A.

Anunţul a fost făcut de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit căruia femeia avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal.

“Avem un deces cu suspiciune de gripă, înregistrat săptămâna trecută, al unei doamne în vârstă de 61 de ani”, a declarat BIHOREANULUI dr. Anca Hnatiuc, medic epidemiolog la Spitalul Municipal.

Potrivit doctoriţei, pacienta suferea de leucemie și s-a prezentat prea târziu la medic.

În această unitate nu mai sunt internate alte persoane cu diagnostic confirmat sau prezumtiv de gripă, ci doar cu viroze respiratorii acute, al căror tablou de debut este similar simptomelor de gripă. “Din păcate, deja am sesizat că există o panică a oamenilor în legătură cu gripa”, spune dr. Hnatiuc.

Astfel, numărul deceselor provocate de gripă în Bihor se ridică la 5. Dintre ceilalţi patru bihoreni decedaţi în acest sezon, doar o singură victimă, o femeie de 61 de ani din Sălacea, care a decedat pe 13 februarie, era vaccinată. Ceilaţi trei bolnavi, bărbaţi cu vârste de 66, 67 şi 77 de ani, nu fuseseră vaccinaţi.

Recent, şi un bărbat de 84 de ani, din judeţul Sălaj, a murit de gripă de tip B, şi acesta suferind însă de mai multe afecţiuni şi nefiind vaccinat.

Numărul deceselor provocate de gripă în această iarnă a ajuns la 37

sursa: ebihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus