Codul Rutier va suferi modificări importante care pot intra în vigoare de anul acesta. Parlamentarii propun ca orice medic care constată că un șofer prezintă incompatibilități de a conduce să îi recomande o examinare medicală de specialitate iar conducătorul auto să se prezinte la examen în cel mult trei zile de la emiterea recomandării.

Noile condiții sunt pe cale de a fi adoptate de Parlament, prin modificarea Codului Rutier, și pot intra astfel în vigoare încă de anul acesta. Legislația actuală prevede că medicul de familie trebuie să recomande un examen medical de specialitate unui conducător auto cu afecțiuni incompatibile cu șofatul, fără a stabili vreun termen de prezentare la examenul medical.

Acum, parlamentarii propun ca orice medic să poată efectua o astfel de trimitere de îndată, iar după trei zile de la comunicarea biletului de trimitere, conducătorul auto să se prezinte în cel mult 3 zile la examinarea de specialitate.

În cazul în care constată că șoferul este inapt medical pentru a conduce, unitatea medicală de specialitate va trebui să comunice în termen de o zi rezultatul atât persoanei în cauză, cât și poliției rutiere.

Totodată, aleșii introduc în lege obligația medicului care a dispus trimiterea la examenul medical de specialitate să notifice poliția în termen de 30 de zile de la emiterea biletului de trimitere dacă nu a primit rezultatul examinării.

Sursă: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus