Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, poliţiştii vor intensifica acțiunile în stradă, în perioada 13 – 19 noiembrie a.c..

Obiectivul principal al polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

În cele 7 zile, polițiștii hunedoreni organizează filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparate radar.

Planul acestor activităţi, ce vor au loc la nivel naţional, cuprinde 5 etape:

În ziua de 13 noiembrie a.c., polițiștii  rutieri şi de ordine publică au oprit conducătorii de autovehicule, pentru a-i testa în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie a fost dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Pe parcursul întregii zile polițiștii au desfășurat activități şi pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus