Reforme și proiecte noi în Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara

Comunicat de presă 

Reforme și proiecte noi în Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara

Val de reforme si proiecte noi în Consiliul Judetean al Elevilor Hunedoara.  Noua echipă proaspăt aleasă începe anul cu o serie de parteneriate care au în prim-plan elevii hunedoreni, demonstrându-și eficiența și respectând promisiunile date elevilor reprezentanți. Astfel, încă din primele zile ale noului an, cu dorința mare de a reforma structura și a atrage din ce în ce mai mulți elevi din județ în structura de reprezentare, au început parteneriatele.

Formula aleasă în Biroul Executiv este compusă din 5 elevi din zone diferite ale județului. Lukas Hangan, în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul National „Decebal” din Deva, ocupă funcția de președinte. Biroul are trei vicepreședinți: Mihai Martinesc, elev la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria “ din Deva, Rami Cristescu, elev la Colegiul Național ,,Iancu de Hunedoara”, și Ciubotaru Nicolas, elev la Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” din Brad. Funcția de secretar este ocupată de Raul Drăgan, elev de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Fiecare dintre ei a venit cu idei și inițiative moderne și eficiente pentru a populariza și reclădi structura de reprezentare din județ.

Proiectul de pornire este un parteneriat oficial cu „ThinkUp” Academy, care are ca scop implementarea la nivelul județului Hunedoara a „Programul Național Pentru Dezvoltarea Personală a Elevilor din România”. Inaugurată în data de 6 iulie 2020, în mediul online, „ThinkUp” Academy este prima instituție educațională de proiecte și idei din Europa, inițiată, creată și condusă de elevi pentru elevi.

Scopul principal al academiei este acela de a cultiva și stimula interesul elevilor față de implicarea lor în propria educație prin intermediul unor proiecte socio-economice. Academia le oferă tinerilor antreprenori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educațional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei în crearea acestora. Cu alte cuvinte, atunci când un elev are un proiect în minte, ar dori să îl pună în aplicare, însă nu ştie de unde să înceapă şi ar avea nevoie de sprijin, se poate înscrie în Academie gratuit. Deși „antreprenoriat” poate părea un cuvânt greu, Academia consideră că un tânăr antreprenor este cineva care are o idee ingenioasă, pe care doreşte să o pună în practică.

Viziunea este de a contura lumea de mâine, prin motivarea tineretului de astăzi, iar cele trei misiuni ale acesteia sunt Formulează, Creează și Implementează. Academia pune la dispoziția elevilor atat sesiuni de mentorat cât și cursuri personalizate, sub formă de ateliere și conferințe. Parteneriatul proaspăt încheiat este un start foarte bun și inovativ pentru Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara, fiind un parteneriat ce pune în valoare calitățile antreprenoriale ale oricărui elev.

În luna februarie se anunță un parteneriat alături de VeDem Just, iar în luna martie se conturează un proiect alături de DearSociety.

Îi felicităm pe membrii Biroului Executiv pentru inițiativă și îi asigurăm că le vom urmări cu interes parcursul de anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus