Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat joi versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 (Investitii in exploatatii agricole) si 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri).

Astfel, persoanele interesate pot afla  conditiile si criteriile accesarii fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

”Ghidurile Solicitantului au fost publicate pe paginile de internet ale Ministerului Agriculturii si pot fi consultate de catre potentialii solicitanti. Acestia sunt rugati sa faca propuneri de modificare si observatii, acestea urmand  a intra in analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii in versiunea finala a Ghidurilor Solicitantului.”

Ghidurile au fost elaborate de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in baza consultarilor cu Grupurile de Lucru Agricultura din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR si in baza versiunii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 transmisa Comisiei Europene spre aprobare.

Prin intermediul subMasurii 4.1 – Investitii in exploatatii agricole, vor primi sprijin financiar nerambursabil investitiile pentru cresterea competitivitatii exploatatiilor agricole in vederea infiintarii si modernizarii fermelor, in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii, inclusiv dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala.

Prin subMasura 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, se acorda fonduri nerambursabile pentru a sustine stabilirea pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi unici ai unei exploatatii agricole.

 

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus