S-au întocmit dosare penale

 

În data de 27.06.2020, ora 23:07, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că, un autoturism a avariat două autoturisme în parcarea blocului, iar   conducătorul acesteia este posibil să nu aibă permis de conducere și să fie sub influenta băuturilor alcoolice.

Echipajul Biroului Rutier ajuns la fata locului a stabilit faptul  că un tânăr de 25 de ani, din municipiul Petroşani, în timp ce efectua manevra de parcare a avariat ușor alte două autoturisme parcate regulamentar.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul  alcooltest care a indicat valoarea de  0,31 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul de Urgenta Petrosani unde i-a fost recoltată o probă biologică.

De asemenea tânărul a fost verificat in bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a stabilit că, acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice  fără a poseda permis de conducere faptă prevăzută de art. 335 alin. 1 din Cod Penal.

 

În data de 28.06.2020, ora 19:15, echipajul poliției rutiere din cadrul Poliției Municipiului Orăștie în timp ce se afla pe strada Plantelor, a procedat la oprirea unui autoturism, iar în urma legitimării conducătorului auto în vârstă de 19 ani, s-a stabilit faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere .

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 Cod Penal

 

În data 28.06.2020, ora 14:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție 6 Orăştie, au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Mărtinești, în timp ce  conducea un autoturism pe raza localității Mărtinești, însă la solicitarea poliţiştilor de a fi testat cu aparatul alcooltest, conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, motiv pentru care a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge, acesta refuzând recoltarea de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice de sânge, conform art.337, alin.1 din Cod Penal.

 

Un minor de 16 ani, din oraşul Călan, a condus  un motociclu pe D.N. 66 , pe raza localitatii Batiz.

Minorul nu a oprit la semnalul efectuat de agentul de politie rutiera, fiind depistat ulterior pe raza localitatii Sâncrai.

La solicitarea documentelor, tânărul a declarat că, nu deţine permis de conducere.

În urma verificărilor în baza de date a Poliției Române nu figurează ca deținător de permis de conducere pe teritoriul Românei.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 335, alin. 1 din Codul Penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține  permis de conducere pe teritoriul României.

Sursa: IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus